Bloedeloos gelijkspel Feyenoord tegen Heracles Almelo

Feyenoord heeft voor de derde keer in een week tijd niet weten te winnen in eigen stadion. Na het gelijkspel tegen FC Utrecht en de Europese domper tegen Dinamo Zagreb beet de ploeg zich zondag stuk op Heracles Almelo. Ondanks dat de bezoekers het laatste half uur met tien man speelden, werd er niet gescoord in De Kuip (0-0). Zonder Steven Berghuis, die vooraf zelf om extra rust had gevraagd en op de bank begon, had Feyenoord in de eerste helft al het verschil kunnen maken. Een grote kans voor Rai Vloet, die na een openingsfase zonder gevaar ongehinderd alleen op het doel af kon maar Nick Marsman op zijn weg trof, schudde de ploeg wakker en dat leidde tot twee grote kansen. Tyrell Malacia had halverwege de eerste helft een prachtige aanval kunnen verzilveren, maar de back knalde met rechts keihard op de lat. Waar bij dat moment de factor pech nog een rol speelde, kon dat niet worden gezegd bij Nicolai Jørgensen. Vrij voor doelman Blaswich ging de spits met een stiftje voor de mooiste maar ook moeilijkste optie, waarmee hij de grootste kans voor rust om zeep hielp. Dat was een dure misser van de Deen, want zo vaak lukte het Feyenoord niet om door de vijandelijke defensie te breken. In de tweede helft werden de gevaarlijke momenten voor het doel alleen nog maar schaarser en werd ook het gebrek aan vertrouwen en frisheid in het elftal steeds zichtbaarder. Na een rode kaart voor Heracles – Sinan Bakis kreeg in acht minuten tijd tweemaal geel – werd het overwicht voor Feyenoord in het laatste half uur weliswaar groter, echte kansen leverde het niet op. Ook het inbrengen van Berghuis en twee aanvallende wissels (Naoufal Bannis en Marouan Azarkan kwamen erin voor twee verdedigers) brachten niet het gewenste effect. De ploeg perste er nog een slotoffensief uit, maar het verlossende doelpunt hing geen moment écht in de lucht en bleef dan ook uit. Zo verzuimde Feyenoord om optimaal te profiteren van de nederlaag van Ajax en Vitesse en liep het voor alweer de vierde keer dit seizoen tegen puntenverlies aan in eigen stadion. Do or die in Europa League Lang blijven hangen in teleurstelling kan Feyenoord niet, want woensdag reist het team af naar Oostenrijk voor de beslissende groepswedstrijd in de Europa League. Er moet donderdag gewonnen worden bij Wolfsberger AC om Europees te overwinteren. De aftrap is die avond om 21:00 uur.