Feyenoord heeft eerste Europese overwintering in jaren in eigen hand

Feyenoord heeft eerste Europese overwintering in jaren in eigen hand

In Rotterdam wordt er nog maar weinig over gesproken, het wordt zelfs bijna angstvallig stil gehouden, maar de Kuipbewoners zijn dichtbij Europese overwintering. Wanneer er gewonnen wordt van Dinamo Zagreb en CSKA Moskou wint van Wolfsberger AC, dan is Feyenoord zeker van de v olgende ronde.


We moeten terug naar 2014 toen Feyenoord voor het laatst overwinterde in Europa. Met Fred Rutten nog als trainer, dit jaar lijkt Feyenoord die mogelijkheid ook te hebben, maar zijn de Rotterdammers terughoudend in het uitspreken hiervan, dat schrijft Het Algemeen Dagblad. Dick Advocaat zou ontzettend trots zijn zeker gezien de omstandigheden. "Veel mensen gaan er maar aan voorbij, maar in jullie krant stond dinsdag een heel elftal met afwezigen en daar stonden zes basisspelers bij'', zegt Advocaat. "Die zijn er al weken niet bij. Zes! Haal uit welk elftal dan ook zes basisspelers en het wordt gewoon roeien met de riemen die je hebt. Daar doe ik hier vaak wel makkelijk over, maar dat maakt het niet eenvoudiger voor een trainer natuurlijk. De groep heeft het gewoon uitstekend opgevangen.''

Feyenoord heeft met de speelwijze van Advocaat de juiste code gevonden voor Europese wedstrijden denkt Jens Toornstra. "In Europa doen we het op die wedstrijd tegen die Oostenrijkers na goed. Spelen vanuit een gesloten defensie, altijd oog voor de restverdediging; die aanpak loont in Europa.'' Toch zou het vanavond met de manier van spelen van Feyenoord en het uitgangspunt van Dinamo, zij hebben bij een gelijkspel een grote kans op overwintering, een saaie wedstrijd worden.

FR-Fans.nl mini poll

Verwacht jij dat Feyenoord gaat overwinteren in Europa?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 22 reacties

Gast2905659317

Je plaatst een bericht als Gast2905659317