Derksen pleit voor Feyenoorder bij Oranje: 'Die neigt weer naar z'n oude vorm'

Derksen pleit voor Feyenoorder bij Oranje: 'Die neigt weer naar z'n oude vorm'

Feyenoord blameerde zich voor de tweede week op rij tegen een degradatiekandidaat. De Rotterdammers kwamen net als een week eerder tegen Sparta, tegen RKC niet verder dan een gelijkspel. Tegen verdedigende ploegen heeft het elftal van Advocaat het steevast lastig, zagen ook de heren van Veronica Inside.


Boskamp ziet het somber in voor Feyenoord met name de fitheid en de breedte van de selectie: "Als je de laatste twee drie wedstrijden ziet en dat de spelers afvallen. Teixeira en Jorgensen en dan zie je wat Dickie gevraagd heeft, voor het seizoen al, ik wil er een spits bij hebben. Ik heb geen spits die een bal bij zich kan houden." Van der Gijp denkt dat Advocaat totaal niet gekend is in het aantrekken van Robert Bozenik: "Dat ventje heeft vier miljoen gekost? Ik vind het nog geen vier ton"

Johan Derksen meent dat dan weer de spanning tussen Advocaat en Arnesen oploopt vanwege korte en lange termijn visie: "Arnesen heeft een toekomstvisie en Dick heeft geen toekomst bij Feyenoord. Dus die neemt dan beslissingen buiten de trainer om. Maar Dick zit daar nu mee." Volgens Van der Gijp zitten de tegenvallende prestaties met name in de kwaliteit van de selectie: "Je hebt Diemers gekocht, je hebt Linssen gehaald. Je wilde zelfs Ié hebben, die kon er helemaal geen kut van. Je hebt aankopen gedaan, als alles mee zit dan word je derde. Maar als het een klein beetje tegen zit dan word je zesde of zevende."

Derksen acht ook clubs als Vitesse en Heerenveen sterker, maar dan nog moet er met de huidige selectie gewonnen worden van clubs als Sparta of RKC. De analist is daarnaast wel zeer gecharmeerd van de linksback van Feyenoord en pleit zelfs voor een plek in oranje: "Haps die neigt weer naar z'n oude vorm die is echt op de weg terug. En dan vind ik het onbegrijpelijk dat die Van Aanholt en die jongen van Leverkusen bij de selectie zitten."

FR-Fans.nl mini poll

Hapsie in Oranje?

3078 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 69 reacties

Gast9342229750

Je plaatst een bericht als Gast9342229750