Oud-Feyenoorders | Wijnaldum samen met Merseyside rivaal bovenaan

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Zondagmiddag wist Feyenoord weer niet te winnen tegen een slecht voetballend RKC Waalwijk. Christian Conteh maakte zijn debuut en Ridgeciano Haps was het enige Rotterdamse lichtpuntje. Hadden de Oud-Feyenoorders dit weekend ook nog lichtpuntjes? Engeland Georginio Wijnaldum speelde zaterdag met de Reds thuis tegen Sheffield United. Wijnaldum won met Liverpool met (2-1) en maakte de 90 minuten vol. De Rotterdammer behaalde een passnauwkeurigheid van 95% en kreeg een score van een 7,2 via Sofascore. Wijnaldum staat met Liverpool en stadsgenoot Everton bovenaan. Terence Kongolo speelde zaterdagmiddag tegen Crystal Palace. Fulham verloor de wedstrijd met (1-2) en Kongolo zat nog niet bij de selectie. Italië Stefan de Vrij speelde zaterdag tegen Genoa en won de wedstrijd met (0-2). De Vrij begon op de bank, doordat de trainer de voorkeur gaf aan Ranocchia. Na een moeilijke wedstrijd voor de club uit Milaan, viel de verdediger, uit Ouderkerk aan den Ijssel, ook niet in. Rick Karsdorp is jammer genoeg vooralsnog niet fit. Zijn club, AS Roma, speelt vanavond een spannende wedstrijd tegen AC Milan. Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste wisten het dit weekend de tegenstander eindelijk lastig te maken. FSV Mainz speelde tegen Borussia Mönchengladbach een goede wedstrijd waarin beide Oud-feyenoorders de 90 minuten vol maakten. Daarentegen verloor de club uit Mainz met (2-3) door een late treffer van de club uit München. Spanje Renato Tapia speelt vanavond om 21:00 uit tegen Levante. Rusland Tonny Vilhena speelde zaterdag tegen het beruchte Spartak Moskou. De Rotterdammer verloor de wedstrijd met (1-3). Vilhena gaf de assist bij de enige goal van FK Krasnodar, pakte een gele kaart en werd gewisseld in de 85’e minuut. De middenvelder behaalde een score van een 6,8 via Sofascore. België Ruud Vormer verloor zaterdag met (2-1) van OHL. De Oud-Feyenoorder kwam er in de tweede helft in, maar kon geen vuist maken om de wedstrijd te doen kantelen. De enige goal van Club Brugge kwam van de Rotterdammer, Noa Lang.