'Van een speler met zijn kwaliteiten mag je meer verwachten'

Feyenoord nam donderdagavond een punt mee uit Kroatië in de eerste wedstrijd van de Rotterdammers in de groepsfase van de Europa League. In Zagreb bleef het 0-0 bij de wedstrijd tussen Dinamo Zagreb en Feyenoord. Steven Berghuis miste in de eerste helft een penalty, en ook Bryan Linssen kreeg twee grote kansen op een doelpunt. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd in de Europa League. We blikken met Edo en Jeroen, redacteuren van FR-Fans.nl, terug op het gelijkspel van Feyenoord tegen Dinamo Zagreb. Dat er voor Feyenoord donderdagavond misschien meer in zat, zag ook Edo. 'Feyenoord creëerde in de gehele wedstrijd genoeg kansen om een goal te maken. De twee van Linssen en de penalty van Berghuis sprongen daar natuurlijk bovenuit. Op dit niveau moeten ze er alle drie in.' Jeroen is blij met het punt, zeker gezien het feit dat je het laatste deel van de tweede helft met tien man verder moest vanwege een rode kaart van Marcos Senesi. De verdediger kreeg twee keer geel en moest het veld verlaten. 'Uiteindelijk moet je bij zijn met een punt, zo realistisch most je wel zijn. Natuurlijk kregen we de eerste helft een aantal kansen die er echt in moesten, daarbij kun je natuurlijk als eerste Linssen noemen. Maar ik ben daarbij eerder kritisch op Berghuis. Hij miste de penalty, van een speler met zijn kwaliteiten mag je meer verwachten. De bal van Linssen had er ook in gemoeten natuurlijk. Linssen werkte overigens wel hard. Hij heeft een slag in de rondte gelopen tegen twee beren van centrale verdedigers.' Dick Advocaat had duidelijk een tactisch plan bedacht. 'Advocaat heeft de ploeg goed neergezet, Dinamo Zagreb kwam er tot de rode kaart totaal niet doorheen', zo vertelt Edo. 'Complimenten richting de goed spelende verdediging dus. Ook het middenveld stond goed. Over het algemeen was het tempo niet hoog, maar het positiespel zorgde voor problemen bij de Kroaten. Teixeira en Diemers waren dreigend en Toornstra verraste mij in positieve zin. Goed vond ik hem niet spelen, maar mijn verwachtingen voor hem in een verdedigende rol waren dan ook laag.' Edo houdt aan de wedstrijd gemixte gevoelens over. 'Gezien het spelbeeld was je het jezelf verplicht om te winnen. Na het eindsignaal was toch de opluchting het gevoel dat overheerste. Gelukkig heeft de concurrentie ook gelijkgespeeld. De komende twee wedstrijden moet je wel zorgen voor minimaal vier punten, anders wordt het een lastig verhaal.'