Advocaat: 'Het laatste kwartier werden we onder druk gezet, dan kan hij wel verkeerd vallen'

Feyenoord speelde vandaag met 0-0 gelijk in en tegen Dinamo Zagreb. De Rotterdammers zagen vroeg in de wedstrijd Berghuis een strafschop missen, maar mochten in de tweede helft blij zijn dat het bij 0-0 bleef nadat Senesi met rood van het veld was gegaan. Na afloop was Dick Advocaat eigenlijk teleurgesteld met het feit dat Feyenoord de wedstrijd niet wist te winnen. ‘Het laatste kwartier werden we onder druk gezet, dan kan hij wel verkeerd vallen. Maar tot de 70e minuut hadden we de controle en hadden we genoeg kansen. Die verdiende goal viel niet, gelukkig viel ie aan de andere kant ook niet in de slotfase. Ik vond dat we zeer volwassen speelde, ook door de werklust van Bryan. Het middenveld stond verder prima’, aldus Advocaat bij RTL7. Feyenoord kreeg vroeg in de wedstrijd een penalty, maar Berghuis miste deze. Advocaat neemt zijn aanvoerder niks kwalijk. ‘Een penalty is een penalty, als je ze altijd neemt kan je hem ook een keer missen. Hij heeft een goede trap en daarom neemt hij ze ook.’ In de tweede helft moest Senesi eraf met zijn tweede gele kaart. Volgens Advocaat was de scheidsrechter in die fase ook makkelijk aan het strooien met kaarten. ‘Ik vond de scheidsrechter in de eerste helft heel goed fluiten, maar in de tweede helft gaf hij de kaarten wel makkelijk. Ik vroeg me af of die tweede gele kaart terecht was.’