De Wolf: 'Had echt het gevoel dat we vorig seizoen nog kampioen hadden kunnen worden'

De Wolf: 'Had echt het gevoel dat we vorig seizoen nog kampioen hadden kunnen worden'

John de Wolf is deze zondagmorgen te gast bij het Fox Sports-programma Goedemorgen Oranje. Er was echter niet alleen ruimte voor gepraat over het Nederlands Elftal. Sterker nog, De Wolf kreeg ruim de tijd om te vertellen over hoe het er bij Feyenoord voorstaat.


De Wolf is een trots man: 'We zijn blij dat we nu koploper zijn, maar we zijn pas net bezig. Er was voor de wedstrijd tegen Willem II dan ook geen crisis, zoals in de media wel werd gezegd. Je moet altijd op scherp staan bij Feyenoord. Kijk waar we vandaan komen, sinds Advocaat instapte. Je wil nu terug naar het oude, het spel van vorig jaar. Als team moeten we dat doen. En als je dan soms vijftien meter hoger druk kan zetten, dan kan dat'.

De Wolf wil verder niet hoog van de toren blazen, Feyenoord is pas net bezig. Alle conclusies die nu worden getrokken over de kansen van de Rotterdammers zijn dan ook voorbarig: 'Het is nog erg vroeg in het seizoen om te zeggen of we kampioen kunnen worden. Dat gevoel had ik vorig seizoen voor corona wel echt aan het einde. Toen we zes punten achter Ajax en AZ stonden en ook nog de bekerfinale zouden krijgen'.

Maar verder zit het wel snor in Rotterdam: 'Het is heel prettig dat als je op de club komt, dat je de blije gezichten ziet. Het past allemaal goed bij elkaar in de staf. Door de resultaten krijgen we plezier in de groep, het gaat er echt om dat we het als team doen. Dat is de basis'. Er is natuurlijk altijd wel ruimte voor verbetering: 'Wat soms wel vervelend is, is dat we tot nu toe niet eens met elf tegen elf hebben kunnen trainen. Dat kwam door verschillende omstandigheden, blessures en corona'.

De Wolf praatte nog over veel andere zaken; het aanblijven van Berghuis, de lichtgeblesseerde Uroš Spajić, de van een blessure terugkerende Nicolai Jørgensen en de in een dip zittende Orkun Kökcü.

Discussieer mee! 20 reacties

Gast6918032477

Je plaatst een bericht als Gast6918032477