'Stel je voor wat er mogelijk is als ze wel iedereen fit krijgen'

'Stel je voor wat er mogelijk is als ze wel iedereen fit krijgen'

Drie jaar na de vorige koppositie van Feyenoord, in 2017, vindt de club uit Rotterdam zichzelf weer eens bovenaan op teletekstpagina 819. Voor de heren van de FC Rijnmond Podcast een zeer positief weekend dus. De heren Dennis van Eersel, Sinclair Bischop en Ruud van Os bespraken het afgelopen weekend met Frank Stout.


De heren zagen in de eerste vier wedstrijden een gemankeerd Feyenoord slechts 2 verliespunten lijden. Zonder spits werd Willem II overtuigend gedeclasseerd. Maar de heren willen nog niet te hard van stapel lopen. "Stel je voor wat er mogelijk is als ze wel iedereen fit krijgen. Ik zeg niet dat ze kampioen worden. Dat denk ik namelijk ook nog steeds niet", aldus Van Eersel. Na vier wedstrijden valt er nog geen pijl op te trekken volgens Van Os: "We moeten eigenlijk tot de winterstop hier totaal nog niet over praten. Ook niet over Ajax, ook niet over PSV. Want alle topwedstrijden worden pas na de winterstop gespeeld."

De heren vinden het wel grappig dat Advocaat zijn aanvoerder Berghuis vermaande kritiek binnenskamers houden, om vervolgens na de winst op ADO zelf het meeste kritiek te leveren op zijn ploeg. In Tilburg leek alles echter in elkaar te vallen: "Het woord voetbal lijkt niet voor niks zo veel op toeval, wij analyseren alsof dit hogere wiskunde is, maar er is zoveel toeval in voetbal." Van Os doelt daarmee op het feit dat Linssen in de spits opereerde ten faveure van Bozenik. Van Eersel meent dat vanwege corona de meest stabiele ploeg het meeste aanspraak op de titel maakt. De journalist zag Teixeira excelleren en vond de Portugees een grote toevoeging op het veld.

De heren waren zeer te spreken over de andere basisdebutant Spajic. De Serviër leek zich 90 minuten lang erg comfortabel te voelen ondanks dat zijn laatste wedstrijd in december 2019 was. Van Eersel zag dat Spajic ook niet bang was om een bal weg te trappen, wanneer de voetballende optie ontbrak. Van Os was zelfs zeer onder de indruk en verwacht een vaste basisplaats: "Zo op het eerste oog een betere versie van Botteghin."

Lees meer over:

Discussieer mee! 8 reacties

Gast6247429982

Je plaatst een bericht als Gast6247429982