Borst wil competitievervalsing: 'Dat voordeel gunnen we krasse knar Advocaat toch wel'

Borst wil competitievervalsing: 'Dat voordeel gunnen we krasse knar Advocaat toch wel'

Feyenoord speelde gisteren in een leeg stadion uit bij Willem II. Bij veel clubs klaagden de trainers over de mogelijkheden die andere uitgaansgelegenheden wel hebben. Theaters, binnen, mogen meer dan 30 mensen toelaten en pretparken zijn gewoon open, voetbal stadions zijn echter helemaal leeg. Het is voor veel trainers niet te rijmen.


Hugo Borst schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad dat hij de minister het voordeel van de twijfel geeft, maar hij wel een verzoek aan Hugo de Jonge. "Maak over twee weken een uitzondering voor de Kuip. Casper van Eijck, clubarts van Feyenoord, is bezig data te verzamelen over hoe het nou precies zit met dat rotvirus in de buitenlucht. Tijdens de thuiswedstrijden tegen FC Twente en ADO Den Haag zijn de eerste schreden gezet."

Borst snapt dat het om competitievervalsing zou gaan, maar toch vraagt hij hardop om een uitzondering voor de wetenschap. "Om dat wetenschappelijk onderzoek voort te kunnen zetten zou Feyenoord - Sparta gedeeltelijk met publiek gespeeld moeten worden. Het is competitievervalsing, maar ach, dat voordeel gunnen we krasse knar Advocaat toch wel?"

Lees meer over:

Discussieer mee! 40 reacties

Gast3357203678

Je plaatst een bericht als Gast3357203678