Oud-Feyenoorders | Trainer St. Juste en Boëtius ontslagen na dramatische start

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Zondagmiddag won Feyenoord mede door een prachtige omhaal van Marcos Senesi. Of de Oud-Feyenoorders dit konden overtreffen? Nee, zij voetbalden dit weekend niet zo spectaculair. Engeland Het Liverpool van Georginio Wijnaldum speelde afgelopen weekend niet, aangezien het vanavond voetbalt in een kraker tegen Arsenal, om 21:00. De Rotterdammer wordt wel weer in de basis verwacht op het middenveld. Italië Stefan de Vrij mocht, afgelopen zaterdag, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen niet meedoen, door een schorsing die hij nog vorig seizoen opliep. Zijn Inter won daarentegen wel met (4-3) van Fiorentina, na een goede comeback. Rick Karsdorp kwam zondagavond niet uit voor de club uit Rome tegen de Turijners, door een opgelopen blessure in de vorige wedstrijd. AS Roma speelde met (2-2) gelijk tegen Juventus. Duitsland Het FSV Mainz van Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste geeft na de gewonnen bekerwedstrijd nog niet thuis in de competitie. In de (pas) twee gespeelde wedstrijden hebben ze geen punt gepakt. Ze verloren afgelopen zaterdag met (1-4) van VFB Stuttgart. Boëtius werd in de 82’e minuut gewisseld en behaalde een 6,6 via Sofascore. De snelle centrale verdediger, St. Juste, speelde 90 minuten en haalde maar een 6,2 wat niet misstaat na een forse nederlaag. De trainer Achim Beierlorzer is door de wanprestaties ontslagen. Spanje De Peruaanse nummer 14, Renato Tapia, speelde zondagavond met (1-1) gelijk tegen Real Valladolid. Tapia moest het in deze wedstrijd vooral van zijn duelkracht hebben aangezien hij twaalf van zijn vijftien duels won. De middenvelder behaalde een 7,4 via Sofascore, na 80 minuten te hebben gevoetbald. China Graziano Pellè speelde met (0-0) gelijk tegen Guangzhou R&F en werd in de 80’e minuut gewisseld. Het Dalian Pro van Sam Larsson verloor van Guangzhou Evergrande afgelopen zondagavond. De Zweedse aanvaller zat niet bij de wedstrijdselectie. Rusland Tonny Vilhena speelde met FK Krasnodar met (1-1) gelijk tegen FC Sochi. Na een wereldgoal van afgelopen week kon de middenvelder deze wedstrijd niet zijn stempel drukken. Vilhena speelde een matige wedstrijd en werd al in de 56’e minuut gewisseld. Via Sofascore kreeg de middenvelder ook maar een 6.0. België Ruud Vormer kon wel met een goed gevoel terug kijken op dit weekend, na een (2-1) gewonnen wedstrijd tegen Cercle Brugge.