FR-Targets | Uros Spajić: De degelijke Servische centrale verdediger

FR-Targets | Uros Spajić: De degelijke Servische centrale verdediger

In de rubriek FR-Targets onderzoeken wij welke spelers er bij Feyenoord op de radar staan om eventueel aangetrokken te worden. Dit keer bespreken wij Uroš Spajić, die gisteravond in een interview bij Fox Sports, na de gewonnen wedstrijd tegen Pec Zwolle (0-2), door Advocaat al maandag verwacht wordt te tekenen voor een huurperiode in Rotterdam.


De 27-jarige centrale verdediger uit Servië begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Rode Ster Belgrado. Hij debuteerde al op 17-jarige leeftijd in de bekerwedstrijd tegen Borac Čačak op 27 maart 2010 die ze met (4-0) wonnen. Het seizoen daarop werd Spajić verhuurd aan de satellietclub van Rode Ster, FK Sopot dat in de derde divisie speelde. Hier kon Spajić zijn minuten maken, om zich klaar te stomen voor het volgende seizoen. In het seizoen 2012/2013, na zijn terugkeer, kwam Spajić tot zestien wedstrijden voor de club uit Belgrado. Op 29 mei 2013 werd bekend dat Toulouse de Serviër graag wilde hebben. Ze brachten een bod uit van 1,5 miljoen euro, waarop Rode Ster in hun optiek geen nee kon zeggen. Spajić zette een handtekening onder een 4-jarig contract in het zuiden van Frankrijk. Zijn debuut tegen Valenciennes was een teleurstelling, doordat hij onterecht van het veld werd gestuurd, nadat hij werd veroordeeld voor een overtreding die een teamgenoot beging. De centrale verdediger speelde in het seizoen 2013/2014 32 competitiewedstrijden voor de Fransen, waarin hij één assist gaf. Ook scoorde hij in de Coupe de La Ligue. In de twee seizoenen erop speelde de 1,88 cm lange verdediger minder competitiewedstrijden dan in één seizoen daarvoor, namelijk maar 31 wedstrijden. Dit kwam door het oplopen van blessures.In het seizoen 2016/2017 werd Spajić verhuurd aan RSC Anderlecht, waar hij in 19 competitiewedstrijden één keer scoorde en twee assists gaf, bovendien speelde hij negen wedstrijden in de Europa League, waarin hij ook een assist gaf. RSC Anderlecht nam hem officieel over voor het komende seizoen, waarvan de transfersom niet bekend is. In het seizoen 2017/2018 speelde Spajić 23 competitiewedstrijden, waarin hij één keer scoorde en daarop ook zijn Champions League debuut maakte en in totaal vijf groepsfase wedstrijden speelde. In de zomer van 2018 werd Spajić benaderd door het Russische FK Krasnodar door wie hij voor 6 miljoen werd overgenomen. Hij speelde als vaste basiskracht voor de Russen, in zijn eerste seizoen, 28 competitiewedstrijden, waarin hij 2 assists gaf, ook speelde hij negen Europa League wedstrijden. In het seizoen 2019/2020 speelde de Serviër zestien competitiewedstrijden, waarin hij één keer scoorde, met bovendien 4 Champions League kwalificatiewedstrijden en zes Europa League wedstrijden achter zijn naam.

Feyenoord wilt de degelijke centrale verdediger graag voor een jaar huren van de huidige club van Tonny Vilhena. De Rotterdammers waren eerste bezig met Edgar Ié, maar die onderhandelingen verliepen niet vlekkeloos. De Serviër zou dus gehaald worden voor de rechter centrale positie, wat eventueel ten koste zou gaan van Eric Botteghin en Lutsharel Geertruida, waarvan de tweede gisteren een prima wedstrijd speelde. Dick Advocaat heeft na afloop van de gewonnen wedstrijd bij Fox Sports al aangegeven dat de transfer bijna rond is. Zoals jullie vanochtend al hebben kunnen lezen op FR-Fans is Hans Kraaij Jr. na zijn interview met Dick Advocaat nog even gaan informeren bij Bram Nuytinck die met de Serviër samen heeft gespeeld bij RSC Anderlecht. In Goedemorgen Eredivisie Eredivisie zegt Kraaij het volgende: "Het is een hele degelijke centrale verdediger met een goede inspeelpass"

Dylan Venneman

Lees meer over:

Discussieer mee! 11 reacties

Gast4247733792

Je plaatst een bericht als Gast4247733792