Zakelijke overwinning van Feyenoord tegen PEC Zwolle

Feyenoord is met een uitoverwinning begonnen aan het Eredivisieseizoen 2020-2021. Het team van Dick Advocaat boekte een 0-2 zege op bezoek bij PEC Zwolle. Steven Berghuis was met twee treffers de gevierde man. De gedeeld topscorer van het Eredivisieseizoen 2019-2020 trok de goede lijn van vorig seizoen direct door, want al na vijf minuten had Steven Berghuis zijn eerste doelpunt van de nieuwe voetbaljaargang te pakken. De captain hoefde niet lang na te denken toen hij wat tijd en ruimte kreeg om uit te halen. Zijn schot van afstand vloog strak en laag in de linkerhoek binnen: 0-1. Feyenoord liet na die vroege openingstreffer na om door te drukken. PEC Zwolle kwam zelfs beter in de wedstrijd en kreeg legio kansen. Die bleven echter onbenut en na een tactische omzetting in de rust, waarin Advocaat aangaf iets behoudender te gaan spelen, bleef Feyenoord in de tweede helft uit de problemen. Penaltyspecialist In de loop van die tweede helft kon Feyenoord zelfs gaan denken aan het uitbreiden van de score. Dat gebeurde in de 68ste minuut, na een goede aanval en een overtreding in het strafschopgebied van PEC Zwolle. De bal ging via Berghuis, Nicolai Jørgensen en Bryan Linssen naar Orkun Kökcü en die werd naar de grond getrokken. Penaltyspecialist Berghuis maakte vanaf elf meter geen fout. De zege kwam na de 0-2 niet meer in gevaar. Linssen en Berghuis kregen nog mogelijkheden om de score nog een fraaier aanzicht te geven, maar vonden PEC Zwolle-doelman Michael Zetterer op hun weg. Dat maakte de vreugde om de eerste drie punten er niet minder groot om. FC Twente-thuis Volgende week speelt Feyenoord een thuiswedstrijd. Op zondag komt FC Twente op bezoek in De Kuip, waar om 14:30 uur wordt afgetrapt.