'Ola John heeft rolletje gespeeld in transfer Teixeira'

'Ola John heeft rolletje gespeeld in transfer Teixeira'

Vrijdagochtend tekende João Carlos Teixeira een 2-jarig contract bij Feyenoord met nog een optie voor een extra jaar. De Portugese middenvelder kan niet wachten om te beginnen bij Feyenoord en denkt klaar te zijn voor deze stap. In een interview met het AD gaat de Portugees dieper in op zijn transfer naar de Rotterdammers. Maar er was nog een factor die ervoor zorgde dat Teixeira bij Feyenoord heeft getekend.


Die factor was Ola John, de buitenspeler speelt ook bij Vitoría Guimarães en Teixeira vertelde het nieuws over de interesse van Feyenoord aan hem. 'Ola was meteen heel erg enthousiast. Feyenoord is een grote club met een prachtig stadion. En de Nederlandse eredivisie is een competitie waarin heel open wordt gespeeld. Aanvallend voetbal, veel doelpunten. Ik denk dat ik hier wel zal passen.' Ook heeft Bruno Martins Indi de Portugees gefeliciteerd en succes gewenst bij de club waar hij is opgegroeid.

Eerder speelde Teixeira al voor onder andere Liverpool en Brighton. 'Ik heb als jonge speler in Engeland gespeeld, maar ik was pas 18 jaar toen ik bij Liverpool kwam. Dat was jong. Ze vergeleken mij met Deco, mijn held als speler.' De 27-jarige middenvelder had het moeilijk in Engeland voornamelijk door blessureleed. Last van zijn rug bij Liverpool en een gebroken voet bij Brighton hielpen ook niet mee in zijn carrière, maar de Portugees denkt liever over de toekomst na: 'Ik wil het niet meer hebben over keuzes die ik heb gemaakt. Ik wil slagen hier bij Feyenoord.'

Discussieer mee! 24 reacties

Gast1740470426

Je plaatst een bericht als Gast1740470426