Johnston over transfer: 'Het was te mooi om het niet te doen'

Johnston over transfer: 'Het was te mooi om het niet te doen'

Feyenoord nam vorig jaar de Schotse verdediger George Johnston over van Liverpool. De 22-jarige verdediger heeft echter nog geen officiële minuten gemaakt in het betaalde voetbal. Na een paar oefenwedstrijden in deze voorbereiding en een jaar lang spelen in het tweede elftal, is de Schot klaar voor het aankomende seizoen.


Zijn transfer naar Feyenoord in augustus 2019 was eigenlijk heel snel geregeld. "Het was een heel kort telefoontje en binnen 48 uur was de transfer gemaakt", vertelt Johnston in gesprek met RushTheKop. "Het was te mooi om het niet te doen. Ik zag het als de volgende stap in mijn carrière."

Zijn debuut in het betaalde voetbal moet nog komen, dus ook dit seizoen hoopt hij op officiële minuten. "Tuurlijk wil je spelen, maar om een heel jaar bij het eerste team te horen is anders dan vorig jaar bij Liverpool. Hopelijk kan ik dat dit seizoen doorzetten. Ik heb één jaar kunnen wennen, ik voel me zeker beter voorbereid."

Over De Kuip is George Johnston zeer te spreken. "Het is erg intens. De sfeer tijdens Europese wedstrijden is wel anders dan de Europese sfeer in Engeland. De Kuip is waarschijnlijk gelijkwaardig aan Anfield, maar voor de tegenstanders is het zeker een vijandige sfeer", sluit de Schot af.

Discussieer mee! 106 reacties

Gast6802923357

Je plaatst een bericht als Gast6802923357