Feyenoord verliest in oefenwedstrijd nipt van Hamburger SV

Bron: Feyenoord.nl
Feyenoord is niet langer ongeslagen in de voorbereiding van het seizoen 2020-2021. In het Oostenrijkse Kufstein verloor het team van trainer Dick Advocaat met 1-0 van Hamburger SV. Daardoor gaat de Helden Cup niet mee terug naar Rotterdam. De nederlaag tegen de club uit de 2. Bundesliga was wat ongelukkig en ook onnodig. De beste kansen waren namelijk zeker in de eerste helft voor Feyenoord, dat in de laatste paar minuten voor rust had moeten toeslaan. Bryan Linssen en Nicolai Jørgensen probeerden het kort na elkaar beiden met een geplaatst schot, maar troffen respectievelijk de keeper en de paal op hun weg. Dat Feyenoord niet messcherp was voor het Duitse doel, was ook wel enigszins te verklaren. Advocaat kon tijdens het trainingskamp beschikken over achttien inzetbare spelers, waarmee vrijdag de vierde (!) wedstrijd in zeven dagen werd afgewerkt. Tussendoor stond de selectie bovendien elke dag op het trainingsveld, met enige vermoeidheid als logisch gevolg. Desondanks bleef Feyenoord tot het laatste moment strijden voor een goed resultaat. Róbert Bozeník en Luciano Narsingh kregen in de slotfase goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar ook zij wisten het net niet te vinden. Daarmee bleef de goal van Manuel Wintzheimer, die een minuut of vijf na rust Wouter Burger op snelheid de baas was en de bal diagonaal langs Justin Bijlow schoot, uiteindelijk de winnende. Ondanks de nederlaag keert Feyenoord met een goed gevoel huiswaarts, na de winst van de Cup of Traditions, aansluitend een geslaagde trainingsweek op Duitse bodem en het oefentoernooi in Oostenrijk. Vrijdagavond reizen spelers en staf terug naar Rotterdam, waar volgende week de voorbereiding wordt vervolgd op de competitiestart. Die is over twee weken, op zaterdag 12 september uit tegen PEC Zwolle.