Feyenoord wint oefenwedstrijd na doelpunten in eerste helft van Sparta

Feyenoord heeft bij de start van de voorbereiding op seizoen 2020-2021 een overwinning geboekt op Sparta Rotterdam. De stadgenoot werd in de eerste al op een 3-0 achterstand gezet door goals van Róbert Bozeník (2) en Crysencio Summerville. Die stand bleef na rust onveranderd. De start van de eerste vriendschappelijke wedstrijd was uitstekend voor het team van Dick Advocaat, dat er in de openingsfase lustig op los combineerde en snel scoorde via Róbert Bozeník. De Slowaakse spits knikte in de dertiende minuut een afgemeten voorzet van Ridgeciano Haps tegen de touwen en hij verdubbelde de voorsprong amper twee minuten later. Waar Bozeník het bij de openingsgoal nog moest hebben van een goede voorzet, deed hij het in de vijftiende minuut zelf. De aanvaller ging alleen richting het doel van Sparta Rotterdam, kapte een verdediger uit en mikte de bal via de binnenkant van de paal in het doel. Het leek haast een goal van het trainingsveld, afgaande op de beelden van de training die hij vrijdag van Robin van Persie kreeg. Eerste goal in De Kuip Crysencio Summerville was een van de jonge spelers die een kans kreeg als basisspeler. De vorig seizoen aan ADO Den Haag verhuurde buitenspeler verzilverde die kans met een doelpunt. Summerville combineerde met Marouan Azarkan en tilde de stand met een goed schot naar 3-0. Het betekende zijn eerste goal in De Kuip. Na rust maakten naast George Johnston en Ramon Hendriks ook de zomerse aanwinsten mark Diemers en Bryan Linssen hun eerste minuten in de thuishaven van Feyenoord. Ze waren niet bij machte om de ploeg – voor de tweede helft op negen plekken gewijzigd – te inspireren tot grootse daden. Sparta Rotterdam kreeg de beste kansen, maar slaagde er niet in Feyenoord-goalie Nick Marsman te passeren. Feyenoord – FC Twente Daardoor bleek de ruststand ook de eindstand en begint Feyenoord met een 3-0 zege aan de voorbereiding op het komende seizoen. Volgende week zondag komt FC Twente op bezoek in De Kuip, waar voor de stadsderby slechts 3.000 supporters welkom waren vanwege de coronamaatregelen. Voor het duel met FC Twente mocht Feyenoog nog geen kaartverkoop starten. Hiervoor worden eerst de ervaringen van de wedstrijd van komende zondag afgewacht. Zodra hierover meer bekend is, volgt deze informatie via de officiële clubkanalen.