Advocaat twijfelt: 'Daar moeten we ook nog scherp naar kijken'

Advocaat twijfelt: 'Daar moeten we ook nog scherp naar kijken'

Feyenoord presteerde vorig seizoen uitermate goed onder Dick Advocaat, toch waakt de trainer voor te veel optimisme bij Feyenoord. Waar veel Legioenleden hopen op een voortzetting van de jacht op Ajax en PSV waakt de trainer voor overschatting van PSV en FC Utrecht. “FC Utrecht heeft in mijn ogen echt een prima selectie samengesteld. PSV had gewoon al goede spelers en die maken daar straks een nieuwe start."


Feyenoord had duidelijke plannen gemaakt voor versterkingen. “We hebben voor de coronacrisis bij elkaar gezeten en plannen gemaakt, maar financieel is dat allemaal niet meer mogelijk. Toch ben ik heel blij dat de club er alles aan heeft gedaan om de selectie zo veel mogelijk bij elkaar te houden. Met afgelopen week ook nog de handtekening van Botteghin, die nog een jaar bij ons blijft”, aldus Advocaat in gesprek met het Algemeen Dagblad. “We wilden de groep ook flink versterken, maar dat is gewoon erg lastig in deze tijd. We zochten in een categorie spelers die transfervrij zijn of heel goedkoop. Ik ben ook blij met de ervaring van Linssen en Diemers. We hebben al veel jonge spelers, in de selectie als geheel én in ons basiselftal. De derde nieuweling, de Duitser Christian Conteh, ken ik nauwelijks. Hij is iemand voor de toekomst, hopelijk verrast hij ons allemaal. Hoe meer concurrentie, hoe beter. Want dat er iets bij is gekomen, was natuurlijk wel nodig ook.”

Advocaat ziet dat de selectie in de breedte een stuk minder is geworden. Hij verloor met Tapia, Özyakup en Ayoub al drie middenvelders. Totaal vertrokken er elf basisspelers en daar kwamen alleen de huurlingen Nieuwkoop, Burger en Summerville voor terug, naast de nieuwelingen Linssen, Diemers en Conteh. Advocaat wenst nog een extra middenvelder. “Een zesde middenvelder is dan wel een vereiste. We gaan dit seizoen veel wedstrijden in korte tijd spelen, vergeet dat niet.’’ Op de vraag of Feyenoord sterker is geworden, twijfelt Advocaat. “Dat moet allemaal nog maar blijken. In de breedte zijn we duidelijk minder geworden.” Toch ziet Advocaat ook positieve punten. “Ik ben wel blij dat tot op heden de kern grotendeels aan boord is gebleven. En dat moet zeker zo blijven. Maar reken daar ook bij dat Luis Sinisterra en Tyrell Malacia er maandenlang niet bij zullen zijn door blessureleed. Als linksback hebben we alleen Ridgeciano Haps nog. Dat is krap. Daar moeten we ook nog scherp naar kijken. Anders worden het noodoplossingen op die positie.’’

Discussieer mee! 26 reacties

Gast8133436994

Je plaatst een bericht als Gast8133436994