FR-TARGETS | Joey Veerman: veelzijdige middenvelder is toe aan stap hoger op

FR-TARGETS | Joey Veerman: veelzijdige middenvelder is toe aan stap hoger op

In de nieuwe rubriek FR-Targets onderzoeken wij welke spelers er bij Feyenoord op de radar staan om eventueel aangetrokken te worden. Dit keer bespreken we Joey Veerman.


Feyenoord heeft interesse getoond in de 21-jarige middenvelder Veerman van SC Heerenveen. Hij is een defensieve middenvelder met een lengte van 1,85m, die zich ook veel met de aanval bemoeit en wel eens doorschuift naar de nummer 10 positie. Volgens verschillende bronnen kan Veerman een geweldige toevoeging zijn voor de Rotterdammers. Wij van FR-Fans.nl zochten dit uit.

De rechtsbenige middenvelder is geboren in Volendam. Hij komt uit een handbalfamilie, maar begon op vierjarige leeftijd met voetballen bij de plaatselijke club RKAV Volendam. Hier heeft Veerman zich in een mum van tijd ontwikkeld, waardoor de scouts van FC Volendam hem al na twee jaar benaderen. Veerman heeft de gehele jeugdopleiding van FC Volendam doorlopen en mocht op 30 april 2015 zijn eerste profcontract tekenen. In het seizoen 2015/2016 speelde Veerman in de O19 van de club en maakte zelfs zijn debuut in Jong-Volendam. Een jaar later is de middenvelder een vaste basiskracht geworden in het eerste elftal. FC Utrecht bleek interesse te hebben in de middenvelder, maar na een volmondig ‘ja’ van de middenvelder hadden de Utrechters niks meer van zich laten horen. Zelfs niet na afloop van het competitieduel tussen de beide ploegen. In de voorbereiding van het seizoen 2019/2020 speelde Veerman op 13 juli een oefenwedstrijd met FC Volendam tegen SC Heerenveen, die zij wonnen met (1-4). Anderhalve maand later, op 30 augustus 2019, werd Veerman door SC Heerenveen gekocht voor ruim een half miljoen euro.Het Feyenoordtarget heeft nog een contract tot 30 juni 2022 bij zijn huidige club. De middenvelder koos, net als ex-Heerenveenspeler en naamgenoot Henk Veerman, voor rugnummer 20. De middenvelder maakte zijn Eredivisiedebuut tegen Fortuna Sittard (1-1) toen hij inviel voor Jordy Bruijn. Een week later maakte hij zijn basisdebuut in de Johan Cruijff Arena in een verloren wedstrijd tegen de Amsterdammers (4-1). In speelronde 10 werd hij door Voetbal International uitgeroepen tot speler van de week, door een goed optreden tegen AZ Alkmaar. Veerman scoorde als enige Heerenveen-speler in een verloren competitieduel op 18 januari 2020 tegen Feyenoord (3-1), waardoor hij ongetwijfeld bij Dick Advocaat is opgevallen. In februari is Veerman door de Eredivisie uitgeroepen tot speler van de maand en is ook een vaste waarde bij de selectie van Jong-Oranje. Dit allemaal in zijn eerste seizoen in de Eredivisie.

Volgens de statistiekenlijst van Opta zal Veerman zeker een grote aanwinst zijn voor Feyenoord, aangezien hij als middenvelder 56 kansen heeft gecreëerd. Dit in tegenstelling tot de aanvallende middenvelders Kökcü en Toornstra die maar tot 31 kansen kwamen in een vergelijkbaar aantal speelminuten (1700 minuten).
In een gesprek met Omroep Fryslan op 11 mei 2020 vertelde Veerman: ‘Feyenoord heeft mijn zaakwaarnemers opgebeld dat ze interesse hebben. Ze gingen kijken of ze er iets mee konden doen. Het is niet zo dat het al bijna rond is. Maar Feyenoord is een mooie club!’

Dylan Venneman

Lees meer over:

Discussieer mee! 9 reacties

Gast7323367643

Je plaatst een bericht als Gast7323367643