Telegraaf: 'KNVB wil Eredivisie met 18 teams, Feyenoord naar groepsfase EL'

Telegraaf: 'KNVB wil Eredivisie met 18 teams, Feyenoord naar groepsfase EL'

Volgens De Telegraaf hebben bronnen rondom de KNVB verteld dat de voetbalbond wil dat de Eredivisie volgend seizoen gewoon 18 teams heeft. In een conference call met alle clubs, die morgen op de planning staat, gaat de bond samen met alle clubs overleggen over het vraagstuk welke twee teams de Eredivisie zullen gaan opvullen.


Als de KNVB daadwerkelijk met 18 teams wil gaan spelen volgend seizoen, is het nog maar de vraag of dat met RKC Waalwijk en ADO Den Haag is of met SC Cambuur en De Graafschap. Van ADO Den Haag is bekend dat zij een advocaat hebben ingeschakeld, mochten de Hagenaren morgen officieel degraderen. De Waalwijkers wachten nog af op de conference call en maken daarna een beslissing. Het medium weet te melden dat de top 4 (Ajax, AZ, Feyenoord en PSV) een voorkeur heeft voor een Eredivisie met ADO Den Haag en RKC Waalwijk. Ook wordt Ajax niet als kampioen uitgeroepen.

Als het seizoen 2019/2020 als ongeldig wordt verklaard, gaat de huidige tussenstand wel gebruikt worden voor het uitdelen van de Europese tickets. In dat geval claimt Ajax het groepsfase ticket, dat mogelijk nog in een voorronde ticket kan veranderen als de CL-winnaar van dit seizoen zich via de huidige competitie niet plaatst voor de Champions League. AZ komt dan sowieso in de voorrondes terecht. Feyenoord heeft geen voorronde stress en verzekert zich voor de groepsfase van de Europa League met het ticket die eigenlijk bestemd was voor de bekerfinale. PSV en Willem II mogen in de voorrondes proberen de groepsfase te bereiken. Een smet op de prestaties van FC Utrecht, dat ongetwijfeld tot de nodige rechtszaken zal leiden.

Ondanks alle mogelijke rechtszaken die in de zomer in de agenda van de KNVB komen te staan, is de kans groot dat de voetbalbond vaak in het gelijk gesteld gaat worden, omdat rechters niet vaak een beslissing van de KNVB terugdraaien. „Dan moeten die juridisch aantoonbaar faliekant verkeerd zijn. En bij dit soort duivelse dilemma’s zijn er, hoe pijnlijk ook, nu eenmaal altijd slachtoffers", laat een 'betrokkene' weten, aldus De Telegraaf.

FR-Fans.nl mini poll

Wat moet de KNVB doen?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 39 reacties

Gast2780306190

Je plaatst een bericht als Gast2780306190