'Feyenoord moet baas in eigen huis worden, anders komen ze niet verder'

'Feyenoord moet baas in eigen huis worden, anders komen ze niet verder'

In een uitgebreid onderzoek naar de kosten van stadions door Voetbal International journalisten Tom Knipping en Iwan van Duren komt aan het licht dat Feyenoord veel kan leren van de aanpak van PSV. De journalisten baseren dat op de goede cijfers van PSV, dat als winnaar uit de strijd is gekomen.


"Feyenoord heeft een huurbaas en die doet er niks aan. Hij wil alleen maar een nieuw stadion bouwen maar dat is voor de club helemaal niet goed. Slecht onderhoud, het kost ze relatief veel (4,5 miljoen) voor nul faciliteiten", vertelt Van Duren in gesprek met Voetbal International.

Beide heren hebben geconcludeerd dat het Philips Stadion moderner is dan De Kuip. "Wil Feyenoord weer concurreren, dan zullen ze, ongeacht een nieuw of oud stadion, eigen baas moeten worden." Bij PSV gaat het met de stadion financiën erg goed. "Daarom kan PSV vaak met minder dingen toch met Ajax meedoen en vaker kampioen worden, wat iedereen vergeet. PSV doet het met minder eigenlijk beter", aldus Van Duren. "Ze hebben in Nederland ongeveer dezelfde begroting als Feyenoord", gaat Knipping verder. "Maar PSV betaalt minder voor haar stadion en kan er meer uithalen."

Feyenoord is volgens de Feyenoord- watcher van Voetbal International bezig om weer de grote baas in eigen huis te worden. "Feyenoord betaalt veel en krijg weinig. Ze gaan hoe dan ook proberen in eigen beheer te krijgen. Feyenoord moet baas in eigen huis worden, anders komen ze niet verder. Daar zijn ze achter de schermen mee bezig", sluit Van Duren af.

Lees meer over:

Discussieer mee! 38 reacties

Gast3982447933

Je plaatst een bericht als Gast3982447933