Feyenoord Onder 17 haalt uit tegen sc Heerenveen Onder 17

Na de 9-1 zege in november heeft Feyenoord Onder 17 zaterdag opnieuw ruim gewonnen van de leeftijdgenoten van sc Heerenveen. Dit keer werd het 5-1 op Varkenoord. Feyenoord begon wat slordig aan de wedstrijd en mede daarom was de eerste goede kans voor de bezoekers. Keeper Sam Pak voorkwam de openingstreffer met een goede redding. Na een klein half uur kwam Feyenoord op voorsprong. Giuliany Ben-David dos Santos scoorde op aangeven van Ilyas el Moussaoui. Shiloh ’t Zand en El Moussaoui misten voor de rust kansen op een tweede Rotterdamse treffer. In de tweede helft ging Feyenoord beter spelen en liep het ook snel uit. Eerst scoorde El Moussaoui zelf na een snelle omschakeling en daarna was hij de aangever op de 3-0 van Mimeirhel Benita. De buitenspeler sloot de week waarin hij een profcontract tekende bij de club dus goed af. Trainer Melvin Boel gaf wat invallers de kans en zag de bezoekers iets terug doen. Het slotakkoord was voor Feyenoord dat nog twee keer scoorde. ’t Zand schoot een vrije trap binnen en bracht iets later Lamera Bogarde in stelling voor de 5-1. ‘Als we de eerste helft net zo hadden gespeeld als de tweede, hadden we een grotere uitslag neergezet,’ zegt Boel. ‘Na rust hebben we het dus goed opgepakt en het is ook wat waard dat veel jongens minuten hebben gemaakt.’ Feyenoord Onder 17 – sc Heerenveen Onder 17 5-1 Scoreverloop 28’ 1-0 Ben-David dos Santos 51’ 2-0 El Moussaoui 58’ 3-0 Benita 78’ 3-1 87’ 4-1 ’t Zand 90’ 5-1 Bogarde Opstelling Feyenoord Onder 17 Pak, Van Veldhoven, Zouan, Van der Veldt, Candelaria (75’ Christoffel), Hartjes (46’ Milambo), Benita (70’ Felicia), Bogarde, El Moussaoui (65’ Tearr), ’t Zand, Ben-David dos Santos (55’ Van Houwelingen).