Spits lijkt uitgespeeld in Rotterdam: 'Die is helemaal klaar met Jørgensen'

Spits lijkt uitgespeeld in Rotterdam: 'Die is helemaal klaar met Jørgensen'

Feyenoord staat in de finale van de TOTO KNVB beker. De ploeg van coach Dick Advocaat boekte een eclatante overwinning op NAC Breda, terwijl de Rotterdammers nog maar 6 punten achterstand hebben op de koplopers van de Eredivisie. Het doet dan ook veel mensen stiekem dromen over de eerste dubbel sinds 1984.


In de Rijnmond Podcast waren Dennis van Eersel, Sinclair Bischop en Jan Jaap Pruysen bij Frank Stout aangeschoven om de week van onder andere Feyenoord te bespreken.

Feyenoord plaatste zich voor de finale tegen FC Utrecht, een club die dit seizoen zwaar onderpresteert, maar toch Ajax wist uit te schakelen. "Ik denk wel dat het een heel groot voordeel is dat Klaiber is geschorst. Dat is een boegbeeld met zijn werklust, maar het is geen uitgemaakte zaak dat Feyenoord dat wint", zegt Sinclair Bischop. Tegen NAC Breda speelde Feyenoord een ijzersterke wedstrijd, met twee uitblinkers binnen de ploeg, Ridgeciano Haps en Steven Berghuis. De heren vonden ook dat Oguzhan Özyakup een goede invalbeurt had: "Het is eigenlijk gek dat een speler met zijn kwaliteiten niet in de basis staat."

Verder is de rol van Nicolai Jørgensen besproken. De Deen, die wederom met blessureleed aan de kant staat, kent een uiterst moeizaam seizoen in Rotterdam. Volgens de heren was de teleurstelling bij Advocaat opvallend. "Ik zag dat Milan van Dongen vroeg: Word je nou niet moe van Jørgensen? Waarop Advocaat zeker 10 seconden stil bleef. Je merkt aan alles: Die is helemaal klaar met Jørgensen."

Deze week werd bekend dat Arsenal met verregaande interesse naar Orkun Kökcü kijkt. Er wordt zelfs gesproken over bedragen van 27 miljoen euro. "Voor dat geld moet je het meteen doen", is Bischop van mening. Ook Steven Berghuis gaat waarschijnlijk vertrekken van de zomer en kan miljoenen opleveren. De vraag rijst dan ook, wat moet Feyenoord met al die inkomende gelden gaan doen: "Gaan ze die vrienden afkopen of gaan ze dat herinvesteren?"vraagt Bischop zich af." Dennis van Eersel weet daar het antwoord wel op: "Ik weet dat intern de focus volledig ligt op dat tweede. Impulsen aan de selectie geven. Eerst op transfergebied dat elftal kampioenswaardig maken, meedoen in de titelstrijd." Er wordt dan ook gesteld dat als Feyenoord wil dat Advocaat blijft, dan moeten ze een elftal moeten hebben dat meedoet om het kampioenschap.

Lees meer over:

Discussieer mee! 54 reacties

Gast1827615066

Je plaatst een bericht als Gast1827615066