Trainer Fortuna laat zich uit over penalty's met opvallend eindoordeel

Trainer Fortuna laat zich uit over penalty's met opvallend eindoordeel

Feyenoord tegen Fortuna Sittard heeft door twee VAR situaties twee penalty’s opgeleverd. Feyenoord kreeg een goedkope strafschop, maar volgens Fortuna Sittard trainer Sjors Ultee was ook de strafschop die Fortuna kreeg geen strafschop.


Feyenoord kreeg een strafschop mee, omdat Robert Bozeník onderuit werd gelopen. “Het is schandalig, als we afspreken dat een scheidsrechter bij grote fouten naar de kant wordt geroepen, niemand in het stadion of een speler dacht aan een penalty”, aldus Ultee bij FOX Sports. “Ik vind het geen penalty, hij krijgt het advies

Ultee vindt dat de VAR anders moet worden ingezet.“Als we elke situatie zo gaan beoordelen, ook bij corners, dan kan je heel veel penalty’s gaan geven. VAR moet er zijn om grote fouten van de scheidsrechter terug te halen.” Ook de penalty van zijn eigen team vond hij geen strafschop. “Vind ik net zo gek, het is gewoon een duel, de speler heeft de bal niet er is geen kans die weggaat, dus ik vond het niks. Dit keer zijn we niet genaaid zoals vorige week.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 20 reacties

Gast3539042270

Je plaatst een bericht als Gast3539042270