DE TEGENSTANDER | Zwolse muur brak nog niet in 2020

DE TEGENSTANDER | Zwolse muur brak nog niet in 2020

Feyenoord is bezig aan een uitstekende uit reeks. De Rotterdammers wonnen maar liefst vijf uitwedstrijden op rij, iets wat sinds 2004 niet eerder is voorgekomen. Iets waar aanstaande tegenstander PEC Zwolle hoopt verandering in te brengen. De club uit Overijssel verloor nog niet in 2020 en wil die reeks voortzetten op het nu nog plastieken veld. De wedstrijd wordt om 16:45 in Zwolle afgewerkt in het MAC³PARK stadion. De scheidsrechter deze wedstrijd is Serdar Gözübüyük, hij zal worden bijgestaan door VAR Kevin Blom.


Historie
Feyenoord speelde 45 keer eerder tegen PEC Zwolle. Van deze wedstrijden gingen er 26 gewonnen. 11 keer werden de punten gedeeld tussen beide teams en 8 keer verloor Feyenoord van de Zwolse tegenstander. Sinds de club overstapte op kunstgras is de confrontatie voor Feyenoord er niet makkelijker op geworden. Voorgaand seizoen trof Feyenoord in de eerste wedstrijd na de winterstop trainer Jaap Stam, die de Rotterdammers met 3-1 naar huis stuurde. PEC stond op dat moment nagenoeg laatste, toch wist Stam de club te behoeden voor degradatie. In Zwolle is tegenwoordig trainer John Stegeman actief, na een pikante overstap van Go Ahead Eagles waarmee hij promotie naar de eredivisie misliep tegen RKC. Feyenoord won eerder dit seizoen van PEC Zwolle met 1-0, een wedstrijd waarin Feyenoord behoorlijk goed weg kwam.

Actueel
PEC Zwolle lijkt maar geen afscheid te kunnen nemen van de onderste regionen van de eredivisie. Slechts 1 punt bedraagt de voorsprong op VVV-Venlo en daarmee de play-off plek voor promotie/degradatie. De club mag van geluk spelen dat clubs als ADO Den Haag en RKC Waalwijk nog minder punten halen. De club maakte in navolging van ADO Den Haag onlangs wel bekend dat men voornemens is om over te stappen op gewoon gras. Mits degradatie ontlopen wordt. Iets wat veel voetballiefhebbers gunstig stemt. Zoals gezegd lijkt trainer Stegeman zijn ploeg enigszins op de rit te hebben, met 6 punten uit 3 duels.

Wapens tegenstander
PEC Zwolle is onlangs succesvol overgestapt op een 5-3-2 opstelling. Met in de voorhoede Mike van Duinen en Lennart Thy. De kilometervreters die beide hun lengte mee hebben, lijken de opdracht gekregen te hebben om het spel van de tegenstander zo veel mogelijk te ontregelen. Met succes, de ploeg kreeg al 3 wedstrijden op rij geen doelpunt tegen. Er werd in die wedstrijden ook slechts 1 keer gescoord. PEC Zwolle lijkt dus een taaie tegenstander die weinig goals weg wil geven. Oud-bekende is Gustavo Hamer, de middenvelder die tegenwoordig als rechtsback speelt gaf al 6 assists dit seizoen, verreweg het meeste van al zijn teamgenoten.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle:
Er is nog geen opstelling bekend maar PEC Zwolle speelde de laatste wedstrijden veelal in dezelfde formatie. De opstelling die wij verwachten is de volgende:

Zetterer, Hamer, Lam, Kersten, Nakayama, Paal; Clement, Saymak, Strieder; Thy, Van Duinen

Lees meer over:

Discussieer mee! 19 reacties

Gast6310478047

Je plaatst een bericht als Gast6310478047