Feyenoord wint na late goal in verlenging van Fortuna Sittard

Feyenoord heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. Dankzij een doelpunt van Luciano Narsingh in de slotminuut van de verlenging werd het restant van de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard gewonnen: 1-2. De ontlading op het veld en in het uitvak was gigantisch, toen Narsingh op aangeven van Luis Sinisterra het laatste zetje gaf en daarmee het ticket voor de kwartfinales veiligstelde. De aanvaller had geen minuut langer moeten wachten, want dan hadden strafschoppen de beslissing moeten brengen in Zuid-Limburg. Beide ploegen kwamen namelijk niet tot scoren in de reguliere speeltijd, die na het gestaakte duel van vorige week nog 27 minuten bedroeg. Feyenoord kwam nog het dichtstbij een doelpunt, toen Toornstra al snel na de hervatting oog in oog kwam te staan met Alexei Koșelev. De middenvelder kreeg de bal met links niet langs de doelman van Fortuna Sittard. Veel verder kwam Feyenoord, dat naarmate het duel vorderde steeds slordiger ging spelen, niet in aanvallend opzicht, ook omdat de thuisploeg na een zeer voorzichtig begin de schroom steeds verder van zich af gooide. In de tweede helft van de verlenging zag Dick Advocaat hoe zijn ploeg teruggedrongen werd en dat Justin Bijlow met een uiterste krachtsinspanning een zekere goal voorkwam. Net op het moment dat iedereen in het stadion zich opmaakte voor de strafschoppenserie, sloeg Feyenoord alsnog toe. Luis Sinisterra bracht een voorzet van Rick Karsdorp terug voor het doel, waar Luciano Narsingh vogelvrij klaar stond om de winnende goal te maken. Het feestje werd vervolgens gevierd met de supporters in het uitvak, die daarmee de ultieme beloning kregen voor hun derde verre reis in een week tijd. Fortuna Sittard – Feyenoord 1-2 (1-1) Scoreverloop: 43’ 0-1 Ciss (eigen doelpunt, dinsdag 21 januari) 48’ 1-1 Passlack (dinsdag 21 januari) 120’ 1-2 Narsingh Opstelling Feyenoord (dinsdag 28 januari) Bijlow; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Fer, Toornstra, Kökcü (109’ Karsdorp); Berghuis, Jørgensen (86’ Narsingh), Sinisterra.