UPDATE | Tiental Excelsior buigt hoofd na wissel Burger

Feyenoord is naarstig op zoek naar een middenvelder. Niet in de laatste plaats omdat Wouter Burger onlangs vertrok naar stadsgenoot Excelsior. Daar komt Burger Ricardo Moniz tegen. De trainer die vorig jaar nog Feyenoord uitschakelde in de Europa League. Moniz zei over de middenvelder: "Hij moet direct gaan leiden." Excelsior moest het vertrek opvangen van Jeffrey Fortes, die zijn heil zocht elders in Rotterdam, namelijk bij Sparta. De tijdelijke wissel van Burger heeft vooralsnog niet verkeerd uitgepakt. Het talent mag namelijk in de eerste wedstrijd sinds zijn komst tegen jong PSV direct in de basis starten. Voor de liefhebbers is deze wedstrijd om 20:00 uur live te volgen op het open kanaal, oftewel Fox Sports 1. Update 27-01-2020 21:54: Wouter Burger heeft de eerste wedstrijd met zijn nieuwe club Excelsior verloren. Excelsior keek na 17 minuten tegen een loodzware opgave aan, toen keeper Alessandro Damen met rood van het veld werd gestuurd. Het leek de Kralingers niet te deren nadat zij in de 43e minuut op voorsprong kwamen. Met een lichte hamstringblessure werd Burger in de 69e minuut gewisseld, waarop Jong PSV prompt in de 71e minuut de 1-1 maakte. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd maakte Jong PSV ook nog de 2-1. Burger zei zelf na de verloren wedstrijd over zijn blessure:"Ik denk dat het net even te veel was ik heb een tijdje niet gespeeld en over vier dagen spelen we weer." De middenvelder had op het moment van het interview geen last meer en verwachtte aankomende wedstrijd weer beschikbaar te zijn.