DE TEGENSTANDER | Friezen verrassen vriend en vijand

DE TEGENSTANDER | Friezen verrassen vriend en vijand

Feyenoord heeft genoten van een uitgebreide voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Van de laatste 7 wedstrijden onder Dick Advocaat verloor Feyenoord er nog niet één. Deze reeks zullen de Rotterdammers graag door willen zetten. De aanstaande tegenstander is sc Heerenveen. Het betekent de eerste zaterdagavond wedstrijd in De Kuip van dit seizoen. Om 19:45 zal er worden afgetrapt in Rotterdam Zuid, waarbij Siemen Mulder de wedstrijd mag fluiten, Pol van Boekel zal de VAR zijn.


Historie
Feyenoord speelde inmiddels 67 keer tegen de Friezen. Van die 67 wedstrijden gingen 33 keer de volle drie punten naar Feyenoord. Van de 31 thuiswedstrijden die de Rotterdammers speelden tegen Heerenveen gingen er slechts 3 verloren. De laatste keer dat Feyenoord van Heerenveen verloor was op 28 januari 2016. Dit was in het eerste seizoen onder leiding van Giovanni van Bronckhorst. De ontmoeting van eerder dit jaar onder Jaap Stam werd 1-1. Voor Feyenoord leek er in die wedstrijd met een 0-1 voorsprong niet veel aan de hand, tot centrale verdediger Dresevic van 35 meter de gelijkmaker binnen knalde. Feyenoord heeft het traditioneel heel lastig in de eerste wedstrijd na de winterstop. Sinds 2005 wist Feyenoord slechts 4 keer de eerste wedstrijd van de jaargang te winnen.

Actueel
sc Heerenveen kreeg aan het begin van het seizoen nog de lachers op de hand toen zij met een zeer schamel aantal selectiespelers aan de voetbal jaargang begonnen. Toch doet sc Heerenveen zeer goed mee dit seizoen. Met maar liefst 28 punten staat de ploeg van Johnny Jansen op een achtste plaats, met slechts 3 punten achterstand op Feyenoord. De wedstrijd kan dus het klassieke stempel 6 puntenwedstrijd dragen. Bij Heerenveen zijn beide spitsen Odgaard en Espejord geblesseerd, daarom zal waarschijnlijk de watervlugge middenvelder Jordy Bruijn in de spits plaatsnemen.

Wapens tegenstander
Heerenveen kent een aantal oud-bekenden voor Feyenoord. Warner Hahn, Rodney Kongolo en Lucas Woudenberg hebben een verleden in Rotterdam, alhoewel Hahn en Kongolo nooit een wedstrijd speelden in het eerste. Het drietal is vaste waarde in het elftal van Jansen. Het grootste gevaar bij Heerenveen komt van de voorhoede. Met Van Bergen en Ejuke kun je spreken van twee levensgevaarlijke flankspelers. Ook is de van Volendam opgepikte Veerman moeiteloos aan het niveau in de eredivisie aangepast.

Vermoedelijke opstelling sc Heerenveen
Hahn, Van Rhijn, Dresevic, Botman, Woudenberg, Veerman, Faik, Kongolo, Van Bergen, Bruijn, Ejuke

Lees meer over:

Discussieer mee! 25 reacties

Gast2899778061

Je plaatst een bericht als Gast2899778061