DE TEGENSTANDER |  'Chaos in Arnhem'

DE TEGENSTANDER | 'Chaos in Arnhem'

Feyenoord mag zondag 8 december om 12:15 aantreden tegen SBV Vitesse uit Arnhem. De wedstrijd zal zich voltrekken in het GelreDome onder leiding van Pol van Boekel. In deze speciale rubriek blikt FR-Fans.nl vooruit op de wedstrijd.


Historie
Feyenoord speelde 35 keer eerder de uitwedstrijd tegen Vitesse. De Rotterdammers wisten deze wedstrijd 12 keer om te zetten in winst, 15 keer werd het gelijkspel en 8 keer ging de ploeg uit Arnhem met de drie punten aan de haal. De laatste ontmoeting was op 10 maart 2019 en eindigde in 1-1 door een goal van Orkun Kökcü. Opmerkelijk aan deze wedstrijd was het basisdebuut van derde doelman Joris Delle. Ook nu zal naar alle waarschijnlijkheid de derde doelman, in dit geval Nick Marsman, onder de lat staan bij Feyenoord.

Actueel
Vitesse verloor met Leonid Slutsky één van de kleurrijkste trainers van de eredivisie. En dat was niet het enige wat Vitesse verloor. Na maar liefst 5 nederlagen op rij zag de Russische coach zichzelf het tij niet langer keren bij de Arnhemmers en stapte op. Desondanks beleefde Vitesse één van de beste eerste seizoenshelften in jaren en heeft het één punt minder dan Feyenoord. Interim coach Joseph Oosting kondigde alvast aan wijzigingen door te zullen voeren.

Wapens tegenstander
De opvallendste speler bij Vitesse is Bryan Linssen, de rappe buitenspeler kan al 2,5 seizoen uitstekende cijfers overleggen en is al meermaals gelinkt aan de traditionele top drie. Verder heeft Vitesse met Matus Bero en Riechedly Bazoer veel power op het middenveld.

Vermoedelijke opstelling Vitesse
De Gelderlander wist zelfs al een vermoedelijke opstelling te vermelden op basis van de uitspraken van interim trainer Oosting. Vitesse lijkt hierbij terug te keren naar een 4-3-3 opstelling, waar Slutsky nogal eens opteerde voor 4-4-2.

Pasveer, Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark, Bero, Bazoer, Foor, Dicko, Matavz, Linssen.

Lees meer over:

Discussieer mee! 29 reacties

Gast7256385131

Je plaatst een bericht als Gast7256385131