'Hij moet met een zwabber door de selectie'

'Hij moet met een zwabber door de selectie'

Martijn Krabbendam de clubwatcher van Voetbal International is voor VI aangeschoven om het afgelopen voetbalweekend te bespreken. Krabbendam stelt dat de beker dit seizoen een reddingsboei moet gaan vormen voor het teleurstellende seizoen van Feyenoord. "Dat is wel een hoofdprijs want je gaat rechtstreeks de groepsfase van de Europa League in."


Volgens de journalist is het nog steeds mogelijk dat Feyenoord derde wordt: "Het kan, maar het wordt nu wel steeds moeilijker. Je moet namelijk wel iets zien dat vertrouwen geeft dat het ook daadwerkelijk kan. En dat zie je nog niet, behalve aan de organisatie." Het goede spel van Marcos Senesi wordt ook besproken: "Senesi geeft wel een voorbeeld, die traint met z'n gebroken arm, is als eerste op de club. Hij is ook druk bezig met Engels leren en gaat steeds beter spelen." Tegen Groningen stonden Geertruida en Malacia op de backposities, de twee jongelingen kregen veel kritiek. Krabbendam verwacht dat Haps en Karsdorp zelfs niet meer terug komen voor de winterstop. "Die moeten fit worden midden in het seizoen, dat gaat ze voor de winterstop niet lukken."

Krabbendam stelt dat de club zeer ziek is, ook met het oog op het zeer kritische stuk wat het Algemeen Dagblad schreef over de jeugdopleiding. Met het aanstellen van Frank Arnesen als nieuwe 'td' is wel alvast een eerste stap gezet: "Wat Arnesen zal gaan doen is beginnen met de scouting, dat is belangrijk bij een club, zeker bij Feyenoord. Als je al weinig geld heb moet je toch weten waar je eventueel spelers vandaan kan halen om je elftal en jeugdopleiding te versterken." Ook de huidige selectie moet het ontgelden, volgens Krabbendam is een grote schoonmaak nodig: "Hij moet met een zwabber door de selectie en zorgen dat daar de spelers waar de club geen toekomst in ziet weggaan, op wat voor manier dan ook."

Lees meer over:

Discussieer mee! 28 reacties

Gast9632967545

Je plaatst een bericht als Gast9632967545