'Groninger zou prima aanwinst zijn voor Feyenoord'

'Groninger zou prima aanwinst zijn voor Feyenoord'

Feyenoord speelde gisteren tegen FC Groningen. In het Voetballer van het Jaarklassement komen de spelers van de Rotterdammers niet voor in de bovenste regionen. Johan Zuidema is rapporteur voor De Telegraaf en hij oordeelt over de Feyenoorders.


Lutsharel Geertruida (6), Eric Botteghin (5,5), Leroy Fer (6), Marco Senesi (6) en Tyrell Malacia (6) moesten het allemaal doen met net aan voldoendes, volgens De Telegraaf. Volgens Zuidema zou Deyovaisio Zeefuik een prima aanwinst zijn voor Feyenoord. "In de laatste linie van Feyenoord lopen momenteel allemaal middelmatige spelers, terwijl Zeefuik juist de drijvende kracht was van de thuisploeg”, aldus de rapporteur voor het Voetballer van het Jaar-klassement.

Volgens Zuidema is er geen enkele verdediger die bij Feyenoord boven de rest uitstijgt. "Botteghin is in mijn optiek over datum. Voor een club als Feyenoord is hij simpelweg niet goed genoeg. Door een blessure kon Karsdorp niet meedoen tegen FC Groningen, maar in de duels dat ik hem wel heb zien spelen viel hij zwaar tegen. In Senesi heb ik nog wel vertrouwen. Die jongen is nieuw en heeft wat tijd nodig om zich aan te passen. Dat zie je bijvoorbeeld ook met Matthijs de Ligt bij Juventus. Senesi speelt vooralsnog heel simpel. Hij doet geen vreemde dingen en speelt de bal snel af. Wanneer hij meer vertrouwen krijgt, denk ik dat hij nog wel beter wordt.”

Zuidema denkt dat Feyenoord met het hoge salaris en de hoge transfersom beter dichterbij spelers kan zoeken. "Er lopen voldoende spelers in de Eredivisie rond die het bij Feyenoord wellicht goed zouden doen. Zeefuik is daarvan een voorbeeld, maar bijvoorbeeld ook Lennart Czyborra van Heracles Almelo. Die jongen heeft ook een goede drive.”

FR-Fans.nl mini poll

Zou dit inderdaad een aanwinst zijn voor Feyenoord?

0 stemmen

Discussieer mee! 71 reacties

Gast2666830695

Je plaatst een bericht als Gast2666830695