Feyenoord wint door rake kopbal Senesi in slotfase van RKC Waalwijk

Binnen twintig minuten keek zijn team tegen een 0-2 achterstand aan, maar Dick Advocaat heeft aan zijn derde wedstrijd als trainer van Feyenoord toch drie punten overgehouden. Voor rust werd de stand gelijkgetrokken en in de slotfase kroonde Marcos Senesi zich tot matchwinner. De start van de wedstrijd was dramatisch te noemen. RKC Waalwijk begon scherper en beter aan het duel en kwam via Darren Maatsen (via het been Jan-Arie van der Heijden) en Sylla Sow (in de korte hoek) razendsnel op een 0-2 voorsprong. Feyenoord richtte zich daarna gelukkig goed op en Nicolai Jørgensen tekende in de 25ste minuut voor de aansluitingstreffer. Sam Larsson, die de geblesseerde Luis Sinisterra verving, bracht de ploeg daarna weer naast RKC Waalwijk. Zijn schot ging kort voor rust via het hoofd van een RKC-verdediger in het doel: 2-2. RKC Waalwijk kwam na rust amper meer voor de goal en Feyenoord voerde de druk steeds meer op. Dat resulteerde in heel veel kansen, maar pas in de 85ste minuut in een doelpunt. Marcos Senesi knikte een vrije trap snoeihard in de bovenhoek en bezorgde Feyenoord met zijn eerste goal in het rood-wit de drie punten. Die worden met de interlandbreak op komst gekoesterd door Advocaat. ‘Ik wist niet wat ze aan het doen waren aan het begin,' bekende de hoofdcoach na afloop. 'We moesten RKC niet in het spel laten komen, maar deden dat wel. De goals gaven we wel heel gemakkelijk weg. Ik ben blij met hoe we daarna hebben gespeeld, want dat heeft het team heel goed gedaan.’