'Tegen Young Boys zagen we nog het Feyenoord van Jaap Stam'

'Tegen Young Boys zagen we nog het Feyenoord van Jaap Stam'

In Kick-off Eredivisie blikt Valentijn Driessen iedere week vooruit op de aanstaande speelronde in de Eredivisie. Feyenoord speelt vanmiddag tegen RKC Waalwijk. RKC doet het slecht in de Eredivisie, maar Feyenoord heeft laten zien dat het het tegen elke ploeg lastig kan hebben. Driessen concludeert dat het uiteindelijk gewoon een gebrek aan kwaliteit is.


'Dick Advocaat heeft het nog niet onder controle bij Feyenoord', concludeert de chef sport van de Telegraaf. 'In de tweede helft sneed Young Boys zo door de verdediging bij Feyenoord, zoals bij het Feyenoord van Jaap Stam ook gebeurde. Dat hangt af van kwaliteiten van spelers. Of je wel of niet georganiseerd kan spelen, of je wel of niet kansen kan creëren, of je wel of niet goed aanvalsspel kan laten zien. Feyenoord viel me tegen'.

Volgens Driessen houdt de nieuwe coach van Feyenoord de spelers te veel de hand boven het hoofd, zoals bij aanvaller Nicolai Jørgensen. 'Ik heb Jørgensen niet gezien, hij heeft bijna alleen maar ballen verloren. Hij heeft een tijd niet gespeeld en is lang geblesseerd geweest. Hij is er voorlopig nog niet, zoals de rest van Feyenoord trouwens. Een trainerswissel maakt dat het lek nog niet boven is'.

'Ook met Jan-Arie van der Heijden wordt het niet sneller achterin. Hij is niet snel en flitsend, maar hij brengt wel meer organisatie dan de spelers die er speelden', draagt Driessen aan als positieve verandering van Advocaat ten opzichte van Stam. 'Ik kan me voorstellen dat Advocaat hem heeft teruggehaald, samen met Rick Karsdorp, Ridgeciano Haps en Kenneth Vermeer heb je dan Nederlands sprekende spelers, dat komt de communicatie ten goede. Uiteindelijk gaat het echter om kwaliteit'.

Discussieer mee! 43 reacties

Gast8289951280

Je plaatst een bericht als Gast8289951280