'Feyenoord, het voelt als thuis'

'Feyenoord, het voelt als thuis'

Één van de gehuurde versterkingen in de verdediging van Feyenoord dit seizoen is de 25-jarige Edgar Miguel Ié. De genaturaliseerde Portugees, geboren in Guinee-Bissau, wist in de eerste wedstrijden voor Feyenoord direct te imponeren. Feyenoord TV interviewde de gehuurde Feyenoorder.


Wie is Edgar Miguel Ié? Geboren in 1994 in Bissau, de centrumverdediger begon zijn voetballoopbaan bij União Bissau in zijn geboorteland. Al vroeg, op 13-jarige leeftijd, vertrok Ié naar Portugal, naar Oeirás, waar hij één seizoen verbleef. Vervolgens mocht de verdediger zijn kans beproeven in de jeugd van Sporting Lissabon, waar hij tot 2012 bleef. 'Het was een moeilijke periode voor mij', begint hij zijn interview met Feyenoord TV. 'Het was voor mij een nieuwe omgeving waar ik aan moest wennen én mijzelf blijven ontwikkelen. Voor de kans blijven gaan en in mijzelf geloven, dan zou de stap hogerop vanzelf komen.' Zijn verblijf bij Sporting Lissabon was een succes.

In de zomer van 2012 werd Ié zelfs overgenomen door FC Barcelona, als groot talent. Helaas kwam de Portugees niet verder dan 48 wedstrijden voor FC Barcelona B. 'Ontzettend trots om bij zo'n gigant te spelen. Grote spelers en grote trainers. Daar heb ik veel geleerd. Helaas bleef het debuut voor Barcelona A uit', vertelt Feyenoord-verdediger.

Via de Turkse Trabzonspor is Ié bij Feyenoord terechtgekomen. Daar is Ié dankbaar voor en hij geeft aan alles er aan te zullen gaan doen om te slagen bij Feyenoord. 'Feyenoord, het voelt als thuis.'

Bekijk hieronder het volledige interview.

Lees meer over:

Discussieer mee! 4 reacties

Gast6187447805

Je plaatst een bericht als Gast6187447805