Tiende plek waar Feyenoord hoort: 'Ik ben niet negatief, ik zeg wat ik zie'

Tiende plek waar Feyenoord hoort: 'Ik ben niet negatief, ik zeg wat ik zie'

Rob Jacobs heeft donderdagavond vol verbazing gekeken naar Feyenoord, dat in eigen huis kansloos verloor van AZ (0-3). De Rotterdammers zijn nu gezakt naar de tiende plek, en volgens Jacobs kan de ploeg van trainer Jaap Stam ook niet veel beter.


"Feyenoord heeft geen elftal waarvan je zegt: daarvoor ga ik lekker naar het stadion. Er zit geen voetbal in", begint Jacobs op Radio Rijnmond. De voormalig trainer begrijpt niet dat Stam Orkun Kokcü naar de kant haalde. Volgens Jacobs loopt Feyenoord niet over van creativiteit. "Dan zegt zo een trainer: Orkun eruit. Waarom?"

"Dat is zo'n geweldige voetballer. Laat hem lekker voetballen", gaat de analist verder. Volgens Jacobs voetbalt Feyenoord zonder plan. "De linies kloppen het niet. Ze kijken maar! Er zit geen vertrouwen in. Zo'n Steven Berghuis zit bij het Nederlands Elftal. Op basis waarvan?"

"De spelers die erin komen maken Feyenoord niet beter. Er is een verdediger (Marcos Senesi, red.) gehaald voor zeven miljoen euro. Waar is hij dan? Botteghin loopt alsof hij net nieuwe knieën heeft. Dat is toch niet zo? Voorlopig komt het niet goed."

Volgens Jacobs kan Feyenoord momenteel niet beter. "Dit is geen team. De tiende plaats zullen we nog dikwijls tegenkomen. Ik ben niet negatief. Ik zeg wat ik zie." De analist denkt wel dat de Rotterdammers op lange termijn kunnen stijgen. "Misschien is meneer (Nicolai) Jørgensen na de winterstop ook een keer fit. Nu hangt het als los zand aan elkaar."

Lees meer over:

Discussieer mee! 32 reacties

Gast6825594484

Je plaatst een bericht als Gast6825594484