'Dat was bij Rangers veel meer dan bij Feyenoord'

Feyenoord is het Europese avontuur begonnen met een 1-0 nederlaag tegen Rangers FC. De Schotse ploeg was met name in de eerste helft veel beter dan de Rotterdammers en had naast het doelpunt nog een aantal goede mogelijkheden, waaronder een gemist strafschop, schot op de lat en een schot op de paal. In gesprek met Voetbal International blikt VI-journalist Martijn Krabbendam terug op de wedstrijd. 'Bij voetbal komt naast techniek en tactiek veel meer bij kijken, de instelling, de overtuiging, de echte wil om te winnen. Dat was bij Rangers meer aanwezig dan bij Feyenoord.' 'Op een emotionele avond als deze, vooral met het gebeuren rondom Fernando Ricksen, die ongelofelijk populair is in Glasgow, weet je dat ze voor de overwinning zullen gaan. Dan moet je de rust bewaren, het veld breed houden, en dat deed Feyenoord in de eerste helft niet voldoende.' Krabbendam geeft verder aan dat Feyenoord in de tweede helft wél in fases goed voetbal heeft gespeeld, de aanval gezocht d.m.v. goede combinaties, maar dat het vaak gebeurt dat Feyenoord te vaak de regie uit handen geeft. 'Kijk maar naar afgelopen zondag tegen ADO Den Haag.' Ondanks het matige spel in de eerste helft vindt Krabbendam dat Edgar Ié de beste man op het veld was. Daarentegen is hij minder positief over Orkun Kökçü en Rick Karsdorp, waar hij meer van had verwacht.