Feyenoord boekt eerste zege van seizoen in Eredivisie na winst in Tilburg

Feyenoord heeft in de laatste Eredivisiewedstrijd voor de interlandbreak de eerste overwinning geboekt. Willem II werd in het eigen Koning Willem II Stadion met 0-1 verslagen. Steven Berghuis kroonde zich tot matchwinner met een benutte strafschop. Waar Willem II in de eerste vier speelronden al drie keer won in de competitie, moest Feyenoord het in de eerste drie Eredivisieduels (de ontmoeting met AZ in de vierde speelronde is uitgesteld) nog zonder overwinning doen. De equipe van Jaap Stam snakte naar die eerste zege, ook omdat in Europa wél succes werd geboekt. Op bezoek bij de Tricolores moest Feyenoord zondagmiddag voor iedere meter vechten. Voor rust moest het team het doen met enkele kansen, zoals voor Luis Sinisterra. De vervanger van de geblesseerde Sam Larsson dribbelde vanaf links naar binnen en haalde uit, maar miste het doel. Aan de andere kant voorkwam Kenneth Vermeer een tegentreffer door een schot van Vangelis Pavlidis te stoppen. Na rust kreeg Feyenoord minder kansen, maar scoorde de ploeg wel. Invaller Justin Ogenia haalde Sinisterra namelijk onderuit in het strafschopgebied en gaf zo een strafschop weg. Die werd door Steven Berghuis benut. De aanvaller knalde onberispelijk binnen in de rechterhoek en bezorgde Feyenoord daarmee de bevrijdende treffer. Het bleef in een bloedstollende slotfase, waarin Willem II de ballen de doelmond inpompte, bij 0-1. Paul Gladon kreeg voor open doel nog de beste kans om de thuisploeg nog een punt te bezorgen, maar hij schoot al vallend ruim naast. Door de eerste competitiezege komt Feyenoord na vier duels op zes punten. Op zondag 15 september is ADO Den Haag (tickets) de volgende tegenstander in De Kuip.