Bestuurlijke onzekerheid leidt tot frustratie bij transfer Senesi: 'Topclub onwaardig'

Bestuurlijke onzekerheid leidt tot frustratie bij transfer Senesi: 'Topclub onwaardig'

Bij Goedemorgen Eredivisie van Fox Sports werd vanmorgen uitgebreid gesproken over Feyenoord. De Stadionclub is op zoek naar een extra verdediger en een spits, maar het lijkt nog niet echt te vlotten. Zaakwaarnemer en toekomstig keeperstrainer bij de KNVB Sander Westerveld probeert Feyenoord bij te staan, maar loopt er tegen aan dat onduidelijk blijft of Feyenoord eigenlijk wel geld heeft.


Zo is Feyenoord dus ook op zoek naar een spits. Dylan Vente werd deze week namelijk verhuurd. 'Eindelijk', verzucht Arnold Bruggink. 'Vente had al veel eerder ervaring op moeten doen. Maar Feyenoord verhuurde hem niet om het elftal breed te houden. Maar hij had ook bijvoorbeeld bij FC Emmen kunnen spelen. Nu moet hij het daar gaan laten zien'. Vente kan vandaag na een blessure meteen minuten gaan maken bij RKC Waalwijk. De speler start echter wel op de bank.

Westerveld denkt niet dat Feyenoord geen geschikte spits kan vinden. Geld is het probleem: 'Er zijn spitsen genoeg. Maar het is onduidelijk wat er kan bij Feyenoord'.

Zo lijkt Feyenoord ook al een tijdje Marcos Senesi bijna binnen te hebben, supporters moeten echter nog steeds wachten. Hans Kraaij reageert vol onbegrip: 'Die Senesi van San Lorenzo. Waarom is hij zeven miljoen euro, als zijn contract volgend jaar afloopt? Het is een linksbenige centrale verdediger. Ik vind hem beter dan Lisandro Martinez van Ajax. Hij is hard en kan geweldig koppen'.

Westerveld is ook zo enthousiast en probeert Feyenoord aan de speler te koppelen. Westerveld werkt voor World Soccer Consult, waar Henk van Ginkel zijn directe collega is. Van Ginkel, ook zaakwaarnemer van Jaap Stam, is naar Argentinië gereisd om te onderhandelen over Senesi. Westerveld weet ondanks de nauwe contacten tussen de Rotterdammers en zijn kantoor niet wat Feyenoord te besteden heeft. En dat is frustrerend.

Westerveld: 'Sinds een week zit Senesi ook bij de voorlopige selectie van Argentinië. Ik hoop dat Feyenoord er dichtbij is. Het gaat erom dat ze het geld hebben en het geld ervoor over hebben, maar dat wordt maar niet duidelijk. Hij kost tussen de vijf en zeven miljoen heeft. Je zou denken dat Feyenoord gezien de verkopen ze genoeg geld hebben. Senesi is een goedkope jongen, niet alleen een versterking, maar ook een investering. Zoals Tagliafico bij Ajax'.

De gasten in de studio wijten de onzekerheid aan de rommelige bestuurlijke situatie bij Feyenoord. 'Sjaak Troost, Dirk Kuijt, Rob Janssen, bij wie moet je nu zijn? Deze situatie is topclub onwaardig!', zegt Mike Snoei. 'Dit zou een professionele scoutingorganisatie gewoon moeten doen bij Feyenoord'.

Lees meer over:

Discussieer mee! 150 reacties

Gast5073445733

Je plaatst een bericht als Gast5073445733