Feyenoord O19 start toernooi in Zagreb goed

Feyenoord Onder 19 heeft de eerste wedstrijd op het 17e Mladen Ramljak Memorial Tournament gewonnen. De nationale jeugdselectie van Kroatië werd met 3-0 verslagen. Alle doelpunten vielen voor rust. Vrijdagochtend om 9:30 uur treft het team van hoofdtrainer Dirk Kuyt Grasshopper Zürich, dat eveneens zijn eerste wedstrijd met 3-0 winnend afsloot. Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en creëerde in de beginfase al een aantal kansen. In de achtste minuut mocht Feyenoord op 17 meter van het doel een vrije schop nemen. Cheick Toure ontfermde zich over deze kans en schoot de bal uitstekend in de linker bovenhoek (1-0). Vrij snel daarna leek Feyenoord op 2-0 te komen. Een hoekschop werd door Splinter de Mooij doorgekopt naar de vrijstaande Abdel Belarbi. Zijn kopbal trof doel, maar de scheidsrechter keurde de treffer op aanraden van zijn assistent af vanwege vermeend buitenspel. Aan de andere kant kwam Kroatië in de eerste helft er spaarzaam uit. Twee mogelijkheden konden door keeper Thijs Jansen worden gepareerd. Feyenoord bleef evenwel kansen creëren en maakte voor rust het verschil met de Kroaten groter. Crysencio Summerville kwam na een behendige actie in het strafschopgebied en vervolgens onreglementair ten val gebracht. Hij benutte vervolgens de toekende strafschop (2-0). Nog geen minuut later was het opnieuw Belarbi die scoorde. Hij ving de bal op zijn borst, aarzelde geen moment en schoot hard binnen. De goal telde ditmaal wel en dus had Feyenoord vlak voor rust een zeer gewenste en comfortabele marge (3-0). In de rust werd Feyenoord op drie plaatsen gewijzigd. Noah Naujoks, Sem Valk en Marouan Azarkan kwamen erin voor Splinter de Mooij, Saladin Oulad M’hand en Crysencio Summerville. Direct na de rust moest Feyenoord echter met tien man verder. Na een snelle uitbraak van Kroatië trok Denzel Owusu aan de noodrem en ontnam zijn tegenstander een duidelijke scoringskans. Het veranderde het spelbeeld onmiddellijk. Feyenoord kwam er niet vaak meer uit, al slaagde Kroatië er niet in om het Onder 19 écht moeilijk te maken. Al met al een prima start dus voor Feyenoord, dat het toernooi vrijdag vervolgt tegen Grasshopper Zurich. Kroatië Onder 19 – Feyenoord Onder 19 0-3 (0-3) Doelpunten: Toure, Summerville (strafschop) en Belarbi. Opstelling Feyenoord: Jansen; Hall (Knoll), Owusu, Van der Zeeuw, Esajas; Yates, Oulad M’hand (Valk), De Mooij (Naujoks); Toure (Hartman), Belarbi (Akdeniz), Summerville (Azarkan).