Overname: 'Identiteit en beleidsvoering van die clubs is nooit aan getornd'

Overname: 'Identiteit en beleidsvoering van die clubs is nooit aan getornd'

Feyenoord lijkt bezig om een overname kandidaat te zoeken voor de aandelen van de Vrienden van Feyenoord. Deze investeerder zou er voor moeten zorgen dat de Rotterdammers weer aansluiting vinden bij Ajax en PSV. Toch is het niet zozeer weelde, maar eerder bittere noodzaak. Pierre van Hooijdonk zei dat al in 2002 na de UEFA cup winst.


Van Hooijdonk zei destijds dat er een sjeik de Kuip binnen moest stappen. zegt daar nu over. “Maar wie komt maakt in feite natuurlijk niet zoveel uit", aldus de oud-aanvaller in het Algemeen Dagblad. Hij weet dat je als Feyenoorder eigenlijk elk seizoen weet dat je geen kampioen wordt.

Toch ligt een, al dan niet gedeeltelijke, overname gevoelig, weet ook FSV voorzitter Remco Ravenhorst. “Je moet natuurlijk nooit je ziel verkopen. Feyenoord moet te allen tijde baas in eigen huis blijven. Onder meer Roda JC en FC Den Bosch hebben bewezen dat zeggenschap uit handen geven een heel slecht idee is. Mag bij Feyenoord nooit gebeuren." Ook John de Wolf beaamt dat, hij vindt dat investeerders best mee mogen praten over het beleid, maar geen vetorecht zouden moeten krijgen. “Ik zie heus wel dat er in de Kuip veel moet gebeuren om weer in het spoor te komen van Ajax en PSV. Alleen wel onder strikte voorwaarden, wat mij betreft.'' De Wolf ziet goede voorbeelden van hoe het wel kan. “Liverpool en Wolverhampton Wanderers worden ook financieel gerund door buitenlandse partijen. Desondanks is aan de identiteit en beleidsvoering van die clubs nooit getornd. Clubmensen beslissen wat er gebeurt. Dat moet bij Feyenoord ook zo blijven."

Lees meer over:

Discussieer mee! 132 reacties

Gast8544329185

Je plaatst een bericht als Gast8544329185