FTM: 'Feyenoord City zorgt voor splitsing binnen Feyenoord'

FTM: 'Feyenoord City zorgt voor splitsing binnen Feyenoord'

Feyenoord is bezig om een nieuw stadion te bouwen. Er komen echter steeds meer vraagtekens omtrent de financiering van het stadion. Het dure project wordt opgestuwd door de gemeente die Feyenoord aanmoedigt om een groot stadion te bouwen in het deel van de stad waar de gemeente zelf bezig met een nieuwe ontwikkeling.


Toch lijkt het er op dat de plannen steeds meer zorgt voor een splitsing bij Feyenoord. Fans willen bestuurders aansprakelijk stellen voor de financiële verplichtingen die het al aan is gegaan, waarvan de aandeelhouders niet op de hoogte waren, dat schrijft Follow the money op haar website.

De club stak reeds 23 miljoen euro in diverse stadionplannen, waarvan het meeste geld in Feyenoord City. 'Hoogleraar Bent Flyvbjerg constateert dat de kosten en baten van megaprojecten op voorhand steevast te rooskleurig worden voorgesteld. Dat heeft een reden: mooie ramingen bespoedigen de besluitvorming.' Feyenoord City is een ambitie van de gemeente Rotterdam die het deel van de stad wil ontwikkelen en Feyenoord die terug wil naar de top van Nederland.

Er zijn nog veel onzekerheden voor de bouw. Zo zijn de bedrijven op het terrein waar het stadion moet komen te staan nog niet uitgekocht. Werd er al geconstateerd dat er waterleidingen van Evides lopen die mogelijk verlegd moeten worden om de veiligheid van de waterleidingen te garanderen.

Lees meer over:

Discussieer mee! 186 reacties

Gast7330322802

Je plaatst een bericht als Gast7330322802