Stam optimistisch: 'Iedereen gaat er voor natuurlijk'

Stam optimistisch: 'Iedereen gaat er voor natuurlijk'

De eerste oefenwedstrijd en de eerste openbare training zijn een feit, trainer Jaap Stam wil meteen zijn stempel drukken op het veldspel. Na de eerste training in de Kuip die onder begeleiding van veel vuurwerk begon, mocht de nieuwe trainer ook meteen zijn eerste persconferentie geven. Voor de camera’s van RTV Rijnmond blikt Stam terug op de gewonnen oefenwedstrijd en de grote aanwezigheid van jeugdspelers bij de selectie.


Of er concreet jeugdspelers gaan aansluiten of zelfs een basisplek gaan afdwingen is de coach terughoudend: “In de voetballerij gaat het natuurlijk niet zo dat je binnen een week een totale verandering hebt. Als de spelers het goed gaan doen en die jeugdspelers profileren zich dan is het altijd mogelijk dat er één in de basis kan komen te staan.” Voor een vertrek van Berghuis die veel in de belangstelling van PSV staat is Stam niet bang: “Ik verwacht als trainer gewoon dat hij gaat blijven.”

Uit de gesprekken die Stam voerde met de spelers en de staf proeft de coach een positieve sfeer. Veel spelers lijken gesnakt te hebben naar een nieuwe coach: “Alle spelers hebben ook zo iets van, nieuwe trainer, nieuwe ronde nieuwe kansen. Dus iedereen gaat er voor natuurlijk.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 17 reacties

Gast6345165001

Je plaatst een bericht als Gast6345165001