#PraatMee | Favoriete opstelling | Keeper

#PraatMee | Favoriete opstelling | Keeper

Het Transfercircus draait op volle toeren maar bij Feyenoord blijft het voorlopig angstvallig stil. FR-Fans.nl is benieuwd wat jullie de favoriete opstelling vinden voor volgend seizoen. We zullen jullie van de aanwezige selectiespelers voor de betreffende positie een korte intro geven. Onder dit artikel kunnen jullie vervolgens stemmen en een reactie geven. Ons uitgangspunt is de selectie zoals die op dit moment bekend is, bij een 4-3-3 opstelling met de punt naar voren.


In dit eerste artikel zullen wij de keepers behandelen. Eén van de belangrijkste posities op het veld en eentje waar elk foutje onmiddellijk afgestraft kan worden. Feyenoord heeft een aantal roemruchte keepers gekend met Eddy PG, OE A Ed de Goey en Champions League held Jerzy Dudek. We zullen drie keepers behandelen, namelijk: Kenneth Vermeer, Justin Bijlow en Elber Evora. Omdat Joris Delle is vertrokken en Ramon ten Hove op huurbasis naar Dordrecht zal vertrekken worden zij niet meegenomen in dit artikel.


Kenneth Vermeer
Vermeer begint inmiddels alweer aan zijn vijfde seizoen bij Feyenoord en speelde 108 wedstrijden voor de mooiste club van Nederland. Daarin kreeg de goalie 123 goals tegen en hield hij 34 keer zijn doel schoon. De oud-Ajacied speelde tot nog toe slechts 30 wedstrijden meer voor de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Spectaculaire reddingen en ruim 202 wedstrijden aan eredivisie ervaring maken Vermeer doorgaans tot een betrouwbare keuze.

Justin Bijlow
Het jeugdexponent van Varkenoord begon het seizoen als eerste doelman, ten faveure van Kenneth Vermeer. Een vervelende voetblessure gooide echter roet in het eten voor de jeugdige doelman. Bijlow kende net als heel Feyenoord een wisselvallige eerste seizoenshelft. De sluitpost had een ijzersterk optreden in de wedstrijd om de Johan Cruyff Schaal tegen PSV, maar liet ook een bal door zijn handen glippen tegen de aartsrivaal. In de 18 wedstrijden die hij tot dusver in het eerste keepte kreeg hij 24 goals om de oren en hield hij 6 keer een clean sheet.

Elber Evora
Waarschijnlijk de onbekendste naam van de drie aangezien de jongeling nog geen wedstrijd onder de lat stond bij Feyenoord 1. De doelman heeft dit seizoen voornamelijk zijn minuten gemaakt in Jong Feyenoord en daar een contractverlenging tot en met 2020 verdiend. De reservedoelman van Kaapverdië wist zich met zijn land helaas niet te plaatsen voor de Afrika Cup die dit jaar in Marokko wordt gehouden. Desalniettemin lijkt Evora genoeg talent te hebben, maar is dat ook genoeg om Bijlow of Vermeer voorbij te streven?

Transfer
Met Justin Bijlow en Kenneth Vermeer heeft Feyenoord twee doelmannen die bewezen hebben dat zij op het niveau van de eredivisie zich doorgaans staande houden. Een vertrek van Vermeer is echter ook niet ondenkbaar. Of vind jij de doelmannen niet goed genoeg voor Feyenoord, stem dan voor transfer en geef in een reactie een reële suggestie!

FR-Fans.nl mini poll

Wie is jouw eerste keuze als keeper?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 66 reacties

Gast9895036357

Je plaatst een bericht als Gast9895036357