'Kinderen uit Rotterdam-Zuid gratis naar Feyenoordwedstrijden in nieuw stadion'

'Kinderen uit Rotterdam-Zuid gratis naar Feyenoordwedstrijden in nieuw stadion'

Vandaag maakte het Algemeen Dagblad bekend dat Stadion Feijenoord een flink bedrag heeft gekregen van 24,5 miljoen door de goede doelen club De Verre Bergen.


Deze deal heeft een positief gevolg voor kinderen uit Rotterdam-Zuid. Want mocht het nieuwe stadion er komen, dan kunnen deze kinderen gratis naar Feyenoordwedstrijden. De organisatie krijgt in ruil voor het bedrag 3.884 zitplaatsen voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar uit Rotterdam-Zuid in de toekomstige voetbaltempel. Die zitplekken komen op een vak dat 'het Vak van Zuid' gaat heten.

"Met het Vak van Zuid zal Feyenoord beschikken over het grootste maatschappelijke programma voor wedstrijdbezoek in Europa", zegt algemeen directeur Jan de Jong van Feyenoord. "Op jaarbasis zullen ruim 65.000 zitplaatsen beschikbaar zijn voor kinderen uit de buurt. Deze samenwerking past goed binnen onze doelstellingen gericht op sociale cohesie en nauwer contact met de inwoners van Rotterdam Zuid."

Hij vervolgt: "Het is een fantastische manier om Feyenoord te verbinden met de wijken rond het nieuwe stadion. En dat is van belang, want de toekomst van Feyenoord ligt ook bij deze kinderen.” De Jong vult aan: “Dit is een mooie vorm van (alternatieve) financiering. Grote stappen maken en tegelijkertijd maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hiervan zullen we nog meer moois gaan zien.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 90 reacties

Gast2131889619

Je plaatst een bericht als Gast2131889619