Feyenoord O19 geen kampioen na verlies tegen Ajax O19

Feyenoord Onder 19 heeft de koppositie en daarmee het kampioenschap op de laatste speeldag uit handen gegeven. Ajax Onder 19 was op het eigen sportpark te sterk voor het team van Dirk Kuyt. In het restant – circa zestig minuten – liepen de Amsterdammers uit naar 2-0. De aanklager amateurvoetbal bepaalde dat de kampioenswedstrijd Ajax O19 – Feyenoord O19 op zaterdag uitgespeeld moest worden. Het duel werd besloten – met enkel familieleden en enkele genodigden – vervolgd waar het wegens ongeregeldheden op de tribune een week eerder eindigde. Dat was met een hoekschop van de talenten van Feyenoord. In de minuten die nog restten van de eerste helft werd Feyenoord O19 enkele keren gevaarlijk. Zo dacht Naoufal Bannis te scoren, maar de spits werd teruggefloten wegens buitenspel. Zijn collega van Ajax, Brian Brobbey, mocht doorgaan en zette de thuisploeg in de 39ste minuut op voorsprong. Hij omspeelde doelman Joey Koorevaar en schoof de bal over de doellijn: 1-0. De tweede helft zocht Feyenoord Onder 19 naar de gelijkmaker, die het team de titel had opgeleverd. Een punt was namelijk genoeg geweest, maar deze treffer hing eigenlijk geen moment in de lucht. Invaller Splinter de Mooij kreeg in de eerste minuut van de blessuretijd nog de beste kans, maar zijn kopbal werd gekeerd. Naci Ünüvar had Ajax O19 toen al op 2-0 gezet. De middenvelder profiteerde van knullig wegwerken door Quilindschy Hartman en schoot de bal in een bijna leeg doel. Die klap kwam Feyenoord O19 niet meer te boven, waardoor de Amsterdammers het kampioenschap vierden na het laatste fluitsignaal. Ajax Onder 19 – Feyenoord Onder 19 2-0 Scoreverloop: 39’ Brian Brobbey 1-0 68’ Naci Ünüvar 2-0 [i]Opstelling Feyenoord Onder 19: [/i]Koorevaar; Hall, Lewis, Hendriks (78’ Gündüz), Hartman; El Bouchataoui (69’ Amadin), Geertruida, Burger; Kökcü, Bannis, Touré (89’ De Mooij).