Bikkelen in Kralingen: 'Het ging er keihard aan toe, winnen ten koste van alles'

Bikkelen in Kralingen: 'Het ging er keihard aan toe, winnen ten koste van alles'

Voetbal was als kind al gauw belangrijk voor Robin van Persie. De geboren en getogen Rotterdammer ging met zijn goede voetbalvrienden Saïd Boutahar en Mounir El Hamdaoui langs de trapveldjes om te laten zien dat Kralingen de beste 'voetbalbuurt' was. Nog steeds heeft Van Persie een warme band met bijvoorbeeld El Hamdaoui.


Bij de NOS kijkt laatstgenoemde terug: 'Keihard ging het eraan toe op het pleintje', zegt de spits van Excelsior. 'Winnen ten koste van alles. We gingen naar andere pleintjes om te laten zien dat wij de beste buurt van Rotterdam waren. Acties maken, scoren. Zulke spelers waren we'.

Tegenwoordig zijn spelers als El Hamdaoui en Van Persie al gauw te frivool, spelers moeten vooral taakmatig spelen. De twee hebben gelukkig het plezier in voetbal behouden én hun creativiteit. 'We deden vaak trucjes met elkaar. Dan had hij of ik een nieuwe en lieten we die aan elkaar laten zien. Zelf verzonnen trucs. Toen was YouTube er nog niet. Dingen uitproberen'.

El Hamdaoui is Van Persie dankbaar. Van Persie liet al vroeg zien een groot hart te hebben, zo vertelt de speler die ook voor AZ en FC Twente speelde. 'Toen hij bij Feyenoord begon, kreeg hij een contract met Adidas. Ik speelde nog in de jeugd van Excelsior en steeds als hij naar Adidas ging om kleding op te halen, dan nam hij wat voor mij mee. Een mooi gebaar'.

Lees meer over:

Discussieer mee! 6 reacties

Gast108317066

Je plaatst een bericht als Gast108317066