'Feyenoord tussen hoop en vrees, waarde Jørgensen flink gekelderd'

'Feyenoord tussen hoop en vrees, waarde Jørgensen flink gekelderd'

Feyenoord gaat de voorbereiding in met de wetenschap dat Jaap Stam de nieuwe trainer is. De nieuwe trainer, die zich met PEC Zwolle veilig speelde, kan nu langzaam gaan nadenken over zijn nieuwe klus. Toch is het een lastige situatie, omdat Feyenoord nog geen nieuwe technisch directeur heeft aangesteld. Feyenoord lijkt voornemens om de bestuursstructuur te wijzigen. Dan is de technisch directeur niet meer statutair bevoegd, mogelijk voegt Feyenoord daarbij naast Jan de Jong als Algemeen directeur een sportdirecteur toe die het sportieve beleid moet uitstippelen en bewaken. Het lijkt dat Robert Eenhoorn hiervoor de aangewezen man is, daarnaast moet dan een voetbaltechnisch manager komen te staan.


Stam maakt zich nog geen zorgen, hij weet dat hij de kans krijgt om te bouwen bij Feyenoord, al is Stam met zijn verleden niet gek. ‘Je praat wel over Feyenoord. Stel dat je straks heel leuk speelt, maar vier keer op rij verliest, dan krijg je toch te maken met de druk die hoort bij zo’n grote club. En terecht. Daarom vind ik dat we ook gewoon moeten presteren. Zo sta ik altijd in het voetbal. Ontwikkelen is goed en moet, maar wel hand in hand met resultaten’, aldus Stam tegenover Voetbal International. Stam gaat dan ook direct na een korte vakantie aan de slag om Feyenoord voor te bereiden op de eerste training, van daaruit moet hij gaan werken naar een herkenbaar speltype met veel jeugdige spelers.

De jeugdspelers liggen allemaal lang vast, Wouter Burger, Orkun Kökcü, Justin Bijlow en Tyrell Malacia hebben een contract tot 2023. Sinds afgelopen week heeft ook Achraf El Bouchataoui een contract tot 2023. Verder staan Dylan Vente (2022), Nouafel Bannis (2021) en Jordy Wehrman (2020) ook onder contract en mogen hopen dat Stam hun ziet al eerste elftal spelers. Met een aanvulling van de bestaande selectie, heeft Stam een goede mix.

Toch is het maar de vraag met wie Stam gaat samenwerken bij Feyenoord. Het is geen geheim dat Nicolai Jørgensen nadenkt over een vertrek volgens het weekblad is zijn prijs gekelderd naar 9 miljoen euro, Steven Berghuis wordt ingeschat als duurste Feyenoorder met een waarde van 12 miljoen euro. Jeremiah St. Juste stond afgelopen winter in de belangstelling van Zenit St. Petersburg en lijkt volgens de geruchten ook interesse te hebben gewekt van Italiaanse teams vertegenwoordigd een waarde van 5 miljoen euro. Tonny Vilhena heeft nog maar een contract voor een jaar en lijkt te vertrekken uit De Kuip volgens VI vertegenwoordigd hij een waarde van 4 miljoen euro. Het is dus nog maar de vraag wie er tot de selectie van Feyenoord behoort volgend seizoen.

Discussieer mee! 93 reacties

Gast3566778095

Je plaatst een bericht als Gast3566778095