Berghuis drie weken 'vrij' na schorsing opgelopen tegen AZ

Berghuis drie weken 'vrij' na schorsing opgelopen tegen AZ

Voor Steven Berghuis is het eventjes klaar wat wedstrijden spelen betreft. Feyenoord speelt woensdag nog in Breda tegen NAC, maar door een schorsing mist Berghuis dat duel. Na de wedstrijd tegen de Brabanders valt echter een enorm gat in het competitieschema, twee weekenden heeft Feyenoord geen wedstrijd staan. Jammer voor Feyenoord, maar Berghuis begrijpt de KNVB wel.


De KNVB kwam deze week tot het besluit om de speelronde van aankomend weekend in z'n geheel te verplaatsen. Deze beslissing werd genomen om Ajax meer rust te gunnen voor de halve finales van de Champions League. Omdat de bekerfinale op 5 mei wordt afgewerkt, betekent dat dus dat Feyenoord pas weer op 12 mei aan spelen toekomt na de midweekse wedstrijd tegen NAC.

Berghuis is niet boos op de KNVB, niet vanwege zijn schorsing en niet vanwege de verplaatsing: 'Ik duwde Svensson (AZ) niet, hij liet zich vallen, maar daarna tikte ik de bal weg. Dus dat was geel', zegt de speler tegen VTBL. 'Daardoor ben ik geschorst en heb ik drie weken geen wedstrijd. Het is wat het is, jammer is het wel. Maar verder heb ik er niet zo veel moeite mee. Ik denk dat het goed is voor Ajax'.

Lees meer over:

Discussieer mee! 50 reacties

Gast9706244441

Je plaatst een bericht als Gast9706244441