Van Hanegem pleit voor harde evaluatie: 'Na Trencin is het niet meer goed gekomen'

Van Hanegem pleit voor harde evaluatie: 'Na Trencin is het niet meer goed gekomen'

Moet Feyenoord de derde plek vieren als een prijs, omdat het daardoor Europa in kan? Een zinloze discussie volgens Willem van Hanegem. Bij Fox Sports -programma de Tafel van Kees zegt hij dat Feyenoord voor het vertoonde spel dit seizoen zeker geen prijs verdient. 'Soms wilde ik in de rust naar huis gaan'.


'Het is toch triest eigenlijk', zegt hij over het spel van Feyenoord. 'Dit is gewoon niet iets om positief over te zijn. We schieten er niets mee op door nu "hoera, hoera" te gaan roepen en met een feestmuts te gaan zitten'.

Positief kan hij zijn over een speler als Malacia: 'Die speelde goed en het is nog een fijn ventje ook. Als je ziet wat hij aflegt in een wedstrijd, maar wat ik niet begrijp is dat er in de laatste tien minuten niemand in het veld of van de zijlijn zegt dat hij wat meer vanuit zijn positie moet spelen. Hij loopt zich dan drie slagen in de rondte nog, maar daardoor vielen er heel veel gaten. Anders kan het nog 2-2 worden. Maar dat gebeurt dan niet, dat begrijp ik niet'.

En het is structureel, ziet 'De Kromme': 'We zien dit al sinds de eerste wedstrijd tegen AS Trencin van trainer Ricardo Moniz. Dat was verschrikkelijk, in Slowakije had die ploeg er wel acht kunnen maken. Daarna is het niet meer goedgekomen. Onderling zie je soms wat coaching, maar toch vooral wrijving onderling. Dat zie je ook bij Clasie. Hij heeft het niet goed gedaan en speelt zeker niet goed. Maar waarom gebeurt Clasie dat? Je ziet dat hij met z'n ziel onder z'n arm loopt. Hij zou normaal niet zo reageren'.

Discussieer mee! 161 reacties

Gast8196727613

Je plaatst een bericht als Gast8196727613