Jong Feyenoord gaat keihard onderuit bij Jong RKC

Jong Feyenoord heeft maandagavond met ruime cijfers verloren in de Beloftencompetitie. Onder leiding van Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel ging de ploeg op bezoek bij Jong RKC Waalwijk met 3-0 ten onder. Het tweede elftal startte met een jonge basisopstelling en zonder spelers uit de eerste selectie tegen de Waalwijkers. Desondanks was de start goed en kwamen onder andere Splinter de Mooij en Ömer Gündüz in kansrijke positie voor het vijandelijke doel, zonder het gewenste resultaat. Na ruim twintig minuten spelen was het raak aan de andere kant. Darren Maatsen zette Jong RKC Waalwijk op 1-0. De openingstreffer bleek de opmaat naar meer doelpunten van de thuisploeg. Zeven minuten na rust verdubbelde Jari Koenraat de marge, om in de slotfase zijn tweede treffer van de avond te maken en de eindstand te bepalen op 3-0. Trainer Scholten sprak na afloop van de wedstrijd van 'een geflatteerde nederlaag'. 'We speelden met een jong team, maar de jongens stonden hun mannetje en waren een aantal keer dicht bij een goal,' zei de trainer. 'Het spel was vandaag niet zo negatief als de uitslag doet vermoeden, dat is jammer.' Scoreverloop: 22' 1-0 Darren Maatsen 52' 2-0 Jari Koenraat 77' 3-0 Jari Koenraat