Henrik Larsson noemt Feyenoord ideale tussenstap: 'Veel geleerd in Nederland'

Henrik Larsson noemt Feyenoord ideale tussenstap: 'Veel geleerd in Nederland'

Henrik Larsson vindt de Nederlandse Eredivisie de ideale competitie om een tussenstap te zetten naar de top. Dat zei de oud-Feyenoorder zondag in VTBL.


"Het was een leuke tijd. Een moeilijke tijd, maar wel leuk", zegt Larsson over zijn periode bij Feyenoord. "Als je kijkt naar m'n carrière heb ik veel geleerd in Nederland. Ik ben heel blij dat wat ik hier heb geleerd mee heb kunnen nemen naar andere clubs."

De Zweed zou de Rotterdamse club en de Eredivisie aanbevelen bij spelers uit kleinere competities. "Ik vind het een goede stap, als je maar goed genoeg bent in je eigen competitie om de stap naar Nederland te maken." Volgens Larsson heeft de Eredivisie a rich culture van goede spelers.

Larsson legde zelf bij Feyenoord de basis voor een topcarrière bij Celtic en later FC Barcelona. "Het zijn mooie momenten", zegt de voormalig aanvaller bij het zien van beelden van zichzelf in het Feyenoordshirt. "Ik heb toen het gevoel gekregen dat ik veel kan op een hoog niveau."

Van Bronckhorst
Larsson had niet verwacht dat zijn ex-ploeggenoot Giovanni van Bronckhorst ooit een trainer zou worden. "Hij sprak niet veel over tactiek. Maar hij is wel een leider, dat is hij altijd geweest met zijn mentaliteit. Leading by example. Ik ben blij dat het zo goed is gegaan voor hem. Ik heb niet veel contact met Van Bronckhorst op dit moment. Maar ik weet zeker als ik hem zie dat we de draad weer oppakken."

Discussieer mee! 22 reacties

Gast5722062559

Je plaatst een bericht als Gast5722062559